Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta

[ Pregleda: 1877 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mluddn

Član broj: 120497
Poruke: 43
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta30.08.2010. u 22:54 - pre 165 meseci
Pa ovako, da krenem od naslova: Trebalo bi da stoji "... izradu i održavanje internet informacionog sistema jedne kompleksne firme"

Imam jednu ideju, koju bih da ponudim firmi iz moje okoline.

Firma ima nekoliko ogranaka, delatnosti, tj odvojenih celina. Za neke od njih postoje urađeni sajtovi, negde dobri, negde loši... Negde su email adrese tipa [email protected], negde su vezane za domen... Firma nije baš u potpunosti svesna potencijala koji je u internetu. U principu moglo bi bolje, i ja imam ideju kako.

Moj predlog toj firmi bi bio da mene zaposle kao recimo programera, administratora, i sva ostala zanimanja koja bi značila internet dostupnost za svaki ogranak u svakom smislu. Imam iskustva sa internet prezentacijama: html, php, cms, jquery, mysql, apache, cpanel, java,... sve su mi to poznate skraćenice :) Ažuriranje sajtova, skupljanje podataka, inovacije (na sajtovima, i komunikacijama unutar firme) i sve što je vezano za internet poslovanje firme bi bilo na meni.

Firma je uređena po principu da svaki ogranak za sebe bira nekoga (neku firmu) koja radi ove poslove (ili ne radi), i predloge (tj račune) šalje u "root" firme. Dakle, troškovi su na firmi (root) ali svaki ogranak ima mogućnost da izabere i sklopi posao sa trećim licem. Takođe, ima mogućnost malverzacije: ja tebi namestim posao, ti meni deo kolača...

Ono za čega je meni potrebna pomoć jeste sagledavanje dobrih i loših strana oba rešenja, da posao radi treće lice, ili da se angažuje zaposleni u firmi. Ovo gore oko kolača nisam siguran da li je dobra ili loša strana :D. Osnovna stvar, tj osnovni adut će mi biti troškovnik, jer mi se čini da mogu da radim taj posao za (malo) manje para nego što bi radilo neko treće lice, uključujući sve troškove u oba slučaja.

Molim vas sve koji ste raspoloženi za jedan brainstorming da ovde nabacate svoje viđenje dobrih i loših strana oba moguća rešenja, pa da sa tim izađem pred "root" :) Takođe, ako mislite da je ideja bzvz, pokušajte da me odgovorite od ovoga ;)

Hvala svima unapred!
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta30.08.2010. u 23:46 - pre 165 meseci
Firma ima veću pravnu sigurnost kada angažuje drugu firmu nego kada poslove koji nisu direktno vezani za poslovanje zadužuje i obučava lice u firmi.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

mluddn

Član broj: 120497
Poruke: 43
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta31.08.2010. u 00:13 - pre 165 meseci
Citat:
Goran Rakić: Firma ima veću pravnu sigurnost kada angažuje drugu firmu nego kada poslove koji nisu direktno vezani za poslovanje zadužuje i obučava lice u firmi.


Za obučavanje si potpuno u pravu, ali ako se na to gleda kao na neki plan od par godina, i ako se na zaposlenog gleda kao na recimo rukovodioca sektora za tu aktivnost, smatrajući da nije potrebno obučavati ga za posao koji će mu biti poveren, onda možda i može da se razmišlja o tome.

Uvek je bolje kada je neko drugi odgovoran za svoj deo posla, ali, da li je stvarno bolje/brže/povoljnije/sigurnije imajući u vidu da svaki sektor traži i bira "preduzimača", umesto da se to radi (bira) sa jednog mesta? Onaj ko plaća treba da bira kome će platiti..
 
Odgovor na temu

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Angažovanje trećeg lica / firme ili zapošljavanje stručnjaka za izradu i održavanje web sajta

[ Pregleda: 1877 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.