Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a

[es] :: Audio softver :: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a

[ Pregleda: 2103 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

konoli

Član broj: 103568
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a13.10.2012. u 22:25 - pre 139 meseci
Na Win XP PCju imam Cubase SX3 i HALion 3. Cubase radi ali HALion nikako. Mogu podići interfejs ali ne mogu učitati banke zvukova. Skinuo sam s Net-a i raspakovao na hard disk 4 hsb fajla (teška skoro 3 GB) ali ih ne mogu učitati. U HALion 3 browser window uradim proceduru Locate HALion Content i selektujem hsb fajlove na hard disku ali kad kliknem "Open" ništa se ne dešava. Ianče, gledano u HALion browser windowu, ispred svakog od 4 hsb fajla stoji neki znak kao uskličnik u crvenom krugu. Šta li to znači? Pokušavao sam i drag and drop ali ne prolazi niti u jednoj varijanti. HALion jednostavno ne daje nikakav zvuk, čak i kad klikenm na dirku na njegovoj klavijaturi ne vidim da se dirka miče (mada mi na ekrančiću pokaže na kojem sam tonu klavijature). Ovo su simptomi kad pokrećem HALion 3 direktno sa Start menija. Kad podignem HALion preko Cubase-a situacija je da čak ne radi ni desni klik na "Locate HALion Content". Takođe, ne daje nikakve zvukove, jedino sam primjetio da dirke klavijature reaguju na mouse-klik.
Da li je neko imao sličan problem ili ideju kako da ovo riješim.

Hvala unaprijed
Nenad
 
Odgovor na temu

Filip_
Dr.mr. tonac u pokusaju
Kraljevo - Beograd

Član broj: 269350
Poruke: 100
77.243.16.*



+13 Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a14.10.2012. u 21:48 - pre 139 meseci
Meni deluje da su nekompatabilne verzije (DAW-a i VST-ja) ili je los krek u pitanju. Predpostavljam da si pazio da, ako je Cubase 32-bitni, onda skidas Halion takodje 32-bitni.... Da li rade ostali VST instrumenti? Da li je Halion (ta verzija) radio pre?
Ja sam svestran...sve mi je strano...
 
Odgovor na temu

konoli

Član broj: 103568
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a16.10.2012. u 23:00 - pre 139 meseci
Nisam stručnjak ali mi se čini da su i DAW i VST 32-bitni. Nezgodno je to što sam kupio polovan PC sa ovim programima pa uopšte nemam te instalacije, niti znam da li je HALion prije radio. Ponovo kažem, nisam neki stručnjak, baratam osnovnim terminima i konceptima. Sviram pomalo gitaru, ništa profesionalno, jednostavno uživam u sviranju i snimanju i poželio sam da osim realističnog zvuka gitare imam i što realističniji zvuk bar nekoliko osnovih isntrumenata, jer mi midi zvukovi sa kartice (SoundBlaster Live) zvuče kao dječja igračka. Pošto znam da je HALion neka vrsta samplera, a nisam mogao da ga navedem da se "oglasi" zaključio sam da možda na hard disku nemam semplova s kojima bi on radio, pa sam na Internetu našao i skinuo pomenute "hsb" fajlove, no uzalud. Ostali VST-i, a to su u mom slučaju "Drums", "Synths (njih 4), i Virtual Bassist, rade normalno.

Zaista bih volio pokrenuti taj HALion, no ako se to pokaže nemoguće, ima li možda kakva druga ideja kako da postignem da mi midi instrumenti zvuče kolko-tolko realistično. Ne treba mi puno, par osnovinih instrumenata, tipa piano, orgulje, brass, strings....

Naravno, novac je kod mene ogroman problem, pa mogu razmatrati samo "free" varijante.

Nenad

p.s. nekad sam pokušavao nešto raditi sa programom koji se zvao Gigasampler. Ne znam koja verzija, ali znam da je bio totalno nestabilan i digao sam ruke od njega. Više ni nemam taj PC ali su mi ostale neke banke semplova sa ekstenzijom "gig". Mogu li ikako njih iskoristiti.
 
Odgovor na temu

Filip_
Dr.mr. tonac u pokusaju
Kraljevo - Beograd

Član broj: 269350
Poruke: 100
37.19.111.*



+13 Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a18.10.2012. u 13:34 - pre 139 meseci
Ima jedna zackoljica. Ako Halion nije piratski, a te banke semplova jesu (ili obrnuta situacija) ona ce tesko raditi, tacnije 99% nikako nece raditi. Fajlovi/banke sa gig. ekstenzijom se mogu ucitati, kada ides na import pa selektujes te fajlove, trebalo bi da te komp pita gde ces ih sacuvati. Kada to radis Halion ih convertuje i zapamti da bi mogao dalje da ih koristis (mislim da tako treba probaj pa javi da li radi, u import prozoru mora biti cekirano "Create Halion instrument file").

Mozda je neki fajl izbrisan, to ne znas posto nisi ti instalirao vec si dobio vec instalirano ...na kraju ce biti najbolje da "nadjes nekako" i instaliras ponovo Halion...
Ja sam svestran...sve mi je strano...
 
Odgovor na temu

konoli

Član broj: 103568
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a19.10.2012. u 18:00 - pre 139 meseci
Prije svega Filipe, hvala ti na pomoći i strpljenju. Kao odgovor na tvoje pitanje, ja pretpostavljam da je halion nelicenciran, jer ne vjerujem da bi mi iko prodao kompjuter za tako male pare sa licenciranim softverom. U međuvremenu, učinio sam nešto ne baš pretjerano pametno. Jedan drugar mi je skinuo sa torenta halion 3, narezao ga na DVD, pa je krenuo da mi instalira. Prvo smo uninstalirali moj postojeći HALion 3 (ne pametno). Tokom instalacije je wizard tražio serijski broj pa je drugar našao i to na nekom sajtu. Na samom kraju kad smo to instalirali, neprijatno iznenađenje. Program je od nas tražio protection key (dongle). To nismo znali kako da prevaziđemo. Što je najgore, sada mi nije htio više raditi ni Cubase SX3 (i on je tražio dongle). U panici sam uninstalirao "novi" Halion i nakon restarta Cubase mi je opet proradio. Sad više nemam HALion3 (što možda i nije neka šteta, pošto mi nije ni radio). Imam sad samo ovu "novonarezanu" instalaciju, ali ne znam kako da prevaziđem "dongle" situaciju.
Usput, da pomenem jedan detalj u vezi hsb fajlova (HALion Content) o kojima sam pisao u prethodnim postovima. Rekoh, skinuo sam ih sa interneta i raspakovao na hard disk, ali na mom hard disku oni nisu imali "svoju" ikonicu (nije ih prepoznavao operativni sistem). Sada, kada sam instalirao ovaj HALion 3 sa narezanog DVD-a, na njemu je takođe bio folder HALion Content u kojemu su bili hsb fajlovi, ali ovaj put su imali svoje odgovarajuće ikonice. Vjerovatno je to imalo veze sa onim što si ti spomenuo da mi je vjerovatno halion bio piratski a te banke koje sam skinuo nisu. No to sad, kada sam deinstalirao stari, krekovani, HALion, više i nije toliko važno, kao što rekoh, sad mi je problem dongle.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Filip_
Dr.mr. tonac u pokusaju
Kraljevo - Beograd

Član broj: 269350
Poruke: 100
37.19.109.*



+13 Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a19.10.2012. u 18:28 - pre 139 meseci
Citat:
konoli: Prije svega Filipe, hvala ti na pomoći i strpljenju.


Volim da pomognem ljudima koji vole muziku. Nema na cemu, iskreno, spremam diplomski, malo volontiram na jednoj televiziji, tako da sada imam vremena podosta. Kontam sta je problem. Za ovo cu ti pisati preko p.m posto forum ne dozvoljava pricu oko "narodnih" verzija, a i sama prica je pipava, moram malo da se podsetim :) . Sutra pisem, odoh malo do grada da procunjam :) Pozz.
Ja sam svestran...sve mi je strano...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+638 Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a24.10.2012. u 00:36 - pre 139 meseci
batali halion i skini ReFX Nexus, isto - samo bolje :)
 
Odgovor na temu

konoli

Član broj: 103568
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a24.10.2012. u 11:47 - pre 139 meseci
Ma evo po svoj prilici dizem ruke od Haliona jer sam, uz malu pomoc svoga prijatelja, nasao rjesenje svojih problema. Rjesenje se zove Hypersonic 2. Onako na prvo slusanje, cini mi se da mi, bar za sada, ne treba ništa bolje s obzirom na muziku koju sviram (pop-rock gitara u žanrovskom spektru Oldfield-Judas i sve između). U svakom slučaju, ne bih se bunio probati i taj Nexus ako bih imao neku free varijantu, no igraću se za sad malo s Hypersonic-om da vidim šta mogu izvući iz njega, a ono što bi mi sad dobro došlo je neki "bubnjarski" programčić, da ne moram svaki beat ručno unositi. Ima li tu kakvih "free" ideja i prijedloga?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+638 Profil

icon Re: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a24.10.2012. u 18:12 - pre 139 meseci
poslao sam ti pm, svi ovde ti mozemo dati sta ti treba, samo nikako ovde i javno, jasno je valjda,

za bubanj ce ti zavrsiti posao toontruck ezdrummer
 
Odgovor na temu

[es] :: Audio softver :: Nema zvuka sa HALion 3 sampler-a

[ Pregleda: 2103 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.