[ danijel92 @ 04.12.2013. 09:29 ] @
Zdravo dragi prijatelji.Ja ima jedno pitanje u vezi odbijanja nemacke vize za spajanje porodice.
Supuga i ja smo u braku 30.04.2013. Ona je rodjena u Nemackoj ali nema nemacko drzavljanstvo ni pasos.Ona zivi tamo i radi i ima trajnu vizu.
isao sam u ambasadu sa svim papirima koji su potrebni za dobijanje boravne vize (pasos,slike,sertifikat A1 nemackog jezika,suprugin ugovor od posla,platne liste,ugovor za stan itd.) rekli su da je sve u redu i da ce me oni zvati od 4 do 8 nedelja. Dobio sam pismo iz ambasade da sam odbijen zbog ugovora od posla,Supruga nema stalni radni boravak (unbefristet arbeitsvertrag) ona radi godinu i 3 meseca u jednoj klinici.Bila je kod sefa na razgovor i rekao je da ne moze da dobije stalni radni boravak dok ne bude imala 2 godine rada,ali da on moze napismeno da napise da ce ona dobiti stalni radni boravak (unbefristet arbeitsvertrag) nakon 2 godine rada u toj klinici.
Pa me sad zanima da li to nesto moze da vazi i da li da podnesem zalbu u ambasadi,posto informacije nisam mogao da dobijem ni u Beogradu ni u Nemackom konzulatu,traze samo napismeno.
[ fafner @ 23.12.2013. 11:12 ] @
Nadji ti, ili tvoja zena, nekog u Njemackoj ko ce da garantuje finansijski za tebe (Verpflichtungserklärung) npr.
[ Komazec Gordana @ 21.05.2017. 11:30 ] @
Zdravo ja Sam predala za spajanje porodice u Nemačku.Svi
Papiri su mi uredni on je Nemački državljanin.Jedino sto samkod pitanja daLi imam Bosansko državljanstvo
Odgovorila da nemam a imam ga.Dali to neko proverava
I dali mozda zbog toga mogu da me odbiju za vizu?
[ amircamdzic @ 21.05.2017. 13:27 ] @
>
[ danijel92 @ 21.05.2017. 13:48 ] @
>
[ SlobaBgd @ 21.05.2017. 14:52 ] @
Siti se ispričaste!

>