[ igormil @ 05.02.2017. 22:29 ] @
Doneo mi je laptop moj prijatelj da mu pogledam jer počeo je da koči i usporava i treba mu pola sata da podigne Windows i isto toliko da ga isključi.Dell Inspiron je u pitanju.
Prvo sam probao sa Hard disk sentinelom i prikazao je da ima 4 loša sektora , a posle sam probao sa Hd tune i HWinfo32 i ist su mi pokazali 4 loša sektora.POsle toga probao sam sa HDD regeneratorom i prikazao mi je 28 sektora koje je regenerisao odn.relocirao i laptop je progledao.Ponovo je postao kao nov,brz i stabilan.
Interesuje me koji je program od navedenih u "pravu" a koji ne i drugo pitanje,da li su ovi sektori samo logičke greške ili su fizički oštećeni,kako to može da se sazna?

Igor
[ Lavlja_Jazbina @ 06.02.2017. 04:05 ] @
Vise da su mehanicke.Mozda pri novom skeniranju se pojavi jos.

Radi kao nov pri novoj instalaciji win-a ili je ostala stara?
[ igormil @ 06.02.2017. 11:37 ] @
Ostala je stara verzija i radi kao nova instalacija.
[ gilopile @ 06.02.2017. 11:57 ] @
Imao si srece da pod losim sektorima nije neki bitan fajl u sistemu.

Vrlo lako moze biti i soft problem. Ne mozes to nikako da znas, ali prati stanje, pa ako se ne pojavljuju novi BS, nema problema.

Svi software tog tipa su u pravu, jer svi oni iscitavaju S.M.A.R.T i prikazu ti te parametre. Pri regenerisanju moze ih uvek biti vise, jer se obicno nalaze vise BS, a SW to nije mogao da pokaze, jer jednostavno HDD nije pristupao tim sektorima i nije mogao pribeleziti njihovo stanje.

Zato se radi FULL scan ili Low Level format, jer cr HDD pristupiti svakom sektoru, dok u nekom normalnom radu pristupa samo onima na kojima se nalaze podaci, pa uvek na nekoj lokaciji moze da se nalazi gomila BS, a da to S.M.A.R.T nije ubelezio, odnosno glave nisu pristupale tom delu...
[ igormil @ 06.02.2017. 23:24 ] @
I hard disk sentinel ima opciju write and repair i može izvršiti nulovanje hard diska.