[ ujillistd @ 21.06.2017. 10:08 ] @
Gde u BG-u mogu da pronađem nove BL-5C baterije za stari Nokia mobilni telefon? Treba mi za moje matorce samo da mogu da se jave na telefon, a da ne moraju da ga pune svaki dan

Čuo sam da postoje pojačani modeli sa preko 1000 mAh, što bi mi značilo za stari telefon da mu duže drži baterija. Ova moja stara (koja više neće da izdrži ni 1 dan) ima 780 mAh.
[ ademare @ 21.06.2017. 12:47 ] @
Pijace , Buvljaci , radnje koje prodaju opremu za mobilne telefone . Ja sam video da ima na Vidikovackoj pijaci , verovatno i na ostalim slicnim moze da se nadje .

Mada ima tu vise problema !

U pitanju nisu naravno Originalne Nokia baterije , vec Kineske kopije ! Tako da je pitanje samog kvaliteta upitno , posebno sto se tice kapaciteta . Video sam Kineze koji pisu i 2.500 mah na BL-5C , a ako se dobije 500 , covek moze da kaze da je imao srece !

Druga vazna stvar je da te baterije koje se prodaju , jesu Nekoriscene , ali nisu nove , vec su stare X godina ! Mada Kinezi i dalje proizvode ove kopije , to danas zbog male potraznje niko od Velikoprodavaca vise ne Uvozi, vec se prodaju stare zalihe , pa lako moze da se naleti na Pijaci , na Nekoriscenu , ali bateriju koja je stara godinama , plus sto se po Pijacama prodaje i na 40 stepeni i po mrazu , znaci nemoguce ih je adekvatno cuvati godinama .

Tako da je veliki problem i da sam citao da se mnogi zale da im kupljena baterija traje koliko i koriscena originalna ?

Nista nije bolja situacija ni sa narucivanjem baterija iz Kine direkno , mada se dobijaju nove Kopije, Kapacitet i trajnost nemaju nikakve veze sa originalom . Plus te baterije zbog stalnih izmena u rezimu transporta , a i cene transporta nisu jeftinije od Pijacnih !
[ Bojan Basic @ 21.06.2017. 14:11 ] @
Pre mesec i po sam imao identičnu situaciju. Nisam hteo da kupim makar kakvo đubre pa sam se dugo premišljao, i na kraju sam prelomio za ovo: http://www.svebaterije.net/pro...-mobilni/baterija-za-nokia-n72. Epilog: s nekim normalnim korišćenjem telefona drži, bez ikakvog preterivanja, pet dana, a dešava se i da prebaci malo više ako se telefon slabije koristi. Dakle, moja apsolutna preporuka. (Inače, nemam nikakve veze s tom prodavnicom, za svaki slučaj da napomenem.)

Ako ti nije teško, javi samo šta si na kraju uradio, baš me zanimaju utisci.