[ Lazar18 @ 18.01.2018. 18:55 ] @
Dobar dan,imam problem sa monitorom od kad sam ga kupio(bar ja tako mislim)da su mi na levoj i donjoj strani monitora(skroz levo i skroz dole)crne linije.Da li to moze nekako da se namesti da se te linije sklone ili ne.
Hvala
[ Lazar18 @ 18.01.2018. 18:57 ] @
Inace Monitor je Philips 196V4 60 Herca
[ plus_minus @ 18.01.2018. 20:47 ] @
Taj monitor ne može ni da se otvori (nije predviđeno), a tek da se popravi. Mislim, može da se otvori, ali ne i da se zatvori. Gore đubre od monitora nisi mogao da nađeš sebi. Pišem ovako, jer sam imao jednog takvog, 193 doduše. Ali to je to. To je ta serija. Ako si se vodio logikom da Philips pravi naj, naj televizore (pravio nekad) pa im verovatno i monitori nisu krš, .... e pa.. jesu. Najgori mogući na koji možeš da spucaš nešto para. Đubre koje je bilo kod mene.. ako se dobro sećam, 2013. sam platio nekih 8.5 'iljada. Nije izdržao ni 3 godine, backlight je krenuo da posustaje u donjem delu ekrana. Na kraju ga je `serviser` unakazio, upravo zbog toga što .. pa ne može da se otvori. :) Pa ga je serviser malo na silu - otvorio.. i sjeb'o skroz. Dakle, polomio mu je displej. Hteo da ga vrati nazad, da ga upakuje. Opet na silu, naravno. Umesto da je samo lepo konstatovao isto što i ja, pa u startu digao ruke.. ali ne. Nindža pravi je taj .. `serviser`. Ako hoćeš da se rešiš tih linija, na donjoj i levoj strani, mora nov. Pretpostavljam da mu nije dobro upakovan ekran u samo kućište.. pretpostavljam da te crne linije nisu nešto što auto-adjust ne može da pomeri/mdrne na stranu ..

U tom slučaju, mora' da pljuneš ponovo, određenu sumu novca, za novo đubre. I tako u krug. Lepota ekonomskog raja i matriksa u kome živimo. Utopi to nekom za neke pare, kome treba neka rezolucija na par sati dnevno, a sebi uzmi nešto normalno, ako si intezivniji korisnik. Koji drugi ekran? Nemam pojma više šta je pouzdano ako mi veruješ (i ako bi me pitao). Moj stari ASUS VW222s imao garanciju 5 godina, šljakao svakoga dana po 28 sati dnevno (karikiram naravno, ali `sirotinjska` je to serija bila - bez premca), nije u stand by išao maltene.. izdržao punih 7 godina bez muke... i onda rešio da krepa. Nisam se ni potresao niti razočarao, već (može da se otvori i popravi) ga oživeo i sad ima `sliku` i kontrast da te bukvalno zaboli glava nakon 2 sata, ali tu je. Kad dođe neka tuđa PC kanta na 'opravku ili dijagnostiku, odradi svoj posao savršeno. Naravno, ponovo sam uzeo ASUS-a, ovaj put 24" VS247N seriju i sve mi ukazuje na to da nisam loše prošao. Nije ta serija bog zna šta, ali ja zadovoljan.

Nadam se da nisam odmogao.
Naravno, ne mora da znači da sam u pravu... možda taj tvoj i ima neke šrafčiće pozadi pa i da se da nekom da proba to da sredi..

Srećno u svakom slučaju.
[ Lazar18 @ 19.01.2018. 06:13 ] @
E nisam toliko strucan ali u igrici (csgo)na 4:3 rezoluciji se ne vide te linije da li na ovom monitoru moze da se podesi takva rezolucija

[ plus_minus @ 21.01.2018. 00:33 ] @
Monitor ima opciju za 16:9 i 4:3 mod. Pritisni dugme za to, ima čini mi se .. taster. Onda kada ga prebaciš u 4:3, imaćeš odsečenu levu i desnu stranu (crno) i 4:3 rezoluciju, nerastegnutu na sredini. Tako je bar bilo na tom mom filipsu. E sad, sudeći po tvom pitanju, ili ti već to znaš kako izgleda u 4:3 modu ili ja nisam lepo razumeo tvoje pitanje..

Taster auto-adjust (opcija u meniju, itd.. gde je već) .. probao?