Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)

[es] :: Advocacy :: Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 9172 | Odgovora: 42 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
*.dip.t-dialin.net.



+7177 Profil

icon Re: Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)21.06.2011. u 20:15 - pre 156 meseci
@bojan_bozovic,

Cek... ti se zezas? Tebi bi ovo radilo posao kao mobilni? :-)

Nemam pojma da li imas UX ili ne, ja sam imao prilike da ga posedujem par meseci pre nekoliko godina. Djubre neopevano - stavili su neki jadni 1.8" disk u njega koji se vrti verovatno na 0.1 RPM i ima brzinu overklokovanog flopi diska... elem, sve se na njemu vuklo, ekran je previse mali za bilo sta ozbiljno... Prsti su ti veliki pa UI pisan za >20" monitore jednostavno ne funkcionise.... bedastoca sto se brzine tice... jednom recju: tuga.

A da ne pricamo o masi, velicini - to mobilni telefon da zameni ne moze bilo kome ko ne zeli da nosi stalno ranac sa sobom, i da se cima da vadi to sokocalo kada mu "telefon" zazvoni.

Isti problemi (malo drugaciji, ali svode se na isto) su kacili one rane HTC uredjaje (HTC Athena i sl... bio i jedan stariji al sam zaboravio kako se zvao) koji su bili polu-PDA, polu telefon, pa jos i sa velikom tastaturom (oni sto su izgledali kao "knjiga")... sve je to bilo pateticno i tesko za koristiti - ogroman telefon i bedan "laptop".

Veruj mi, bio sam ja dugo vremena gadget geek veliki... nema od toga leba. Ili imas telefon, ili imas laptop. Android, iPhone i sl... imaju glavnu poentu za ubijanje vremena i surf web-om dok se vozis busom/metroom/vozom ili cekas nesto (i za japije zbog integrisanih kalendara i sinhronizacije)... ali da budu full-feature racunari jednostavno ne mogu.

Bas kao sto laptopovi ne mogu da budu mobilni telefoni. Tj. mogu "u principu" kao sto i sleper moze da ti koristi da skoknes do prodavnice na cosku da kupis hleb.

Tableti su nesto kao izmedju, a nisu - tablet radi posao kao zamena za laptop ako ti se 99% posla svodi na citanje/gledanje necega... Opet, tablet ne moze da zameni telefon osim ako nisi lud da to vucaras i "pricas" preko njega.

Dakle - smartphone za telefoniranje i ubijanje dosade, laptop za rad. Tablet za dr*kanje - mislim, veci ekran i tako to...

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.adsl.verat.net.

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)21.06.2011. u 22:53 - pre 156 meseci
Citat:
DaliborP:To su obicne GPS aplikacije koje salju i primaju podatke, kojih ima gomila, nista posebno. Ne moze neko da radi 8 sati na telefonu ili 4 kao sto moze na desktop racunaru.
Rekao sam "posao" u smislu kako je covek opisivao sta ocekuje od telefona. Onda to vise i ne treba da bude telefon. 


Zasto mislis da svi treba da kucaju nesto 4-8 sati na dan ? Evo uzmi primer jednog trgovackog putnika koji ide od radnje do radnje i skuplja porudzbinu za robu od radnjica. E sad njemu treba veoma jednostavna forma za unos, recimo ima spisak svih artikala u aplikaciji i samo treba da unese kolicine. Za takvu vrstu posla smartphone je idelana stvar laptop bi mu bio prevelik + da cekas dok se coveku bootuje sistem itd.. ovako telefon mu je tu uvek pri ruci, posalje porudzbenicu odma preko aplikacije i zavrsio je problem.

Cak i neka vrsta erp-a ima primenu gde je akcenat veci na samim izvestajima umesto na unosu podataka.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
*.dip.t-dialin.net.



+7177 Profil

icon Re: Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)21.06.2011. u 23:00 - pre 156 meseci
Pa te stvari su odavno i u upotrebi zapravo prilicno sam siguran da za te stvari niko nikad nije ni koristio laptopove... pocelo je sa mobilnim barcode skenerima, pa se preslo na PDA-eve, da bi na kraju danas to radilo i na telefonima.

Samo sto je za to daleko pametnije imati neki "rugged" uredjaj a ne potrosacku elektroniku kao sto su telefoni. Za kojekakva ocitavanja, unose i sl... postoje profi uredjaji koji ce preziveti teror svakodnevnog drndanja, padove, vlagu i sve sto se generalno desava u toku radnog vremena nekoga ko ne sedi u kancelariji.

Ono, eventualno ako je to one-man-show firma, gde je vlasnik ujedno i licno placao sve, pa ce da cuva taj telefon sa kojim "obavlja posao" kao... svoj? U bilo kojoj drugoj kombinaciji, kada firma ima vise ljudi... na to mozes da zaboravis, ima da pada, da se lomi, posipa vodom, itd... Cak i da imas "fine" radnike, opet je tu nosenje po dzepovima sa kljucevima, sigurno bar po neko padanje, znoj, ostavljanje u autu na suncu i sl...

Kod mene u firmi jako cesto putujemo sa gomilom kojekakvih demonstratora... gotovo sve sto je potrosacka elektronika, a nije "mazeno i pazeno" se vrlo brzo raspadne, rasklima i sl... a nije da se neko tu trudi da to unisti.

Ono sto se ne raspada je automotive elektronika :-) U pocetku dok sam bio zelen u tom biznisu sam se pitao zasto sva ta oprema ima konektore za koje ces da izlomis prste pre nego sto ih otkacis... a onda kad skapiras da to mora da radi 15+ godina sve vreme i da predje boga pitaj koliko stotina hiljada km sa truckanjem... sa temperaturama od -40 do +120... :-)

Naravno, to je ekstrem koji je nepotreban za gadget-e - ali tipicna CE elektronika je drugi ekstrem, onaj losi - u smislu otpornosti na "abuse".
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

[es] :: Advocacy :: Google knows where you've been and they might be holding your encryption keys :)

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 9172 | Odgovora: 42 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.