Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!

elitemadzone.org :: MadZone :: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 81760 | Odgovora: 431 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IcyImpact

Član broj: 64366
Poruke: 939
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 18:35 - pre 221 meseci
Naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje. Nisi jedini koji Schumija mrzi zbog njegovih poteza u proslosti koje si naveo, ali isto tako nije Schumi jedini koji se koristio takvim potezima kako bi sto bolje prosao u prvenstvu. Ni Senna nije bio "mamina maza" kad se zabio u Prosta, a slicni primjeri su brojni u povijesti F1. Schumi je bio prgav i ponekad se ponasao nesportski kada je bio mlad (do tridesete), ali samo da se zna da nije on jedini koji je radio takve stvari. Uostalom, neka je, nitko mu ne moze nista prigovoriti sto se njegovih vozackih kvaliteta tice i naslove ne bi osvojio samo uz pomoc nesportskih poteza i savrsenog bolida tog vremena.
Knowledge is power.
 
Odgovor na temu

IcyImpact

Član broj: 64366
Poruke: 939
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 18:40 - pre 221 meseci
Citat:
Malo da se ispravim, Suzuka i nije toliko loša staza, samo mi je dosadilo da se tolike godine na njoj odlučuju šampioni, a nek kaže ko šta hoće, najbolje staze su Monca, Spa-Frankonšamp i stari Hokenhajm, ne ovaj novi Hokenhajm koji je modifikovan.


Ne shvacam zasto bi dojadilo ako se na njoj iz godine u godinu odrzavaju vrlo zanimljive utrke?

[Ovu poruku je menjao IcyImpact dana 25.03.2006. u 19:41 GMT+1]
Knowledge is power.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 19:09 - pre 221 meseci
Pa, formuli 1 je potrebna jedna vrlo brza staza, kao što je Fudži, gde se ostvaruju daleko veće prosečne brzine od svih staza u Formuli 1, trenutno.

Što bi bilo dobro kada bi se bar jedna trka održala na nekom od super-brzih ovalnih staza u USA, gde se prosečno razvija i do 310 km/h. Kažem prosečno, jer maksimalne brzine idu i do preko 380 km/h.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Dark_Runger
GunRunner

Član broj: 22461
Poruke: 178
80.93.231.*

Sajt: thepiratebay.org


+3 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 19:10 - pre 221 meseci
I ja ne volim Schumachera zato sto nije fer igrac.

Zbog svih tih skandala na pocetka njegove F1 karijere i ovih u poslednjih par godina.

Najvise su mi se zgadili i on i Ferrari u Austriji 2002 kada je "mali od palube" prepustio pobedu Schumacheru

Ne postovanje svega moguceg.

Goveda
Barrier Break a lost soul a loaded weapon
These empty shells they rain hell the dark beckons
 
Odgovor na temu

rebalza
bg

Član broj: 52676
Poruke: 86
*.adsl.beocity.net.



+6 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 19:25 - pre 221 meseci
svidjaju mi se ljudi koji znaju i svoje neko znanje dele, ali takodje i neke svoje licne stavove, pa samim tim i simpatije i nesimpatije prema nekome. Jedino ne bih voleo da preraste nesto od toga u pljuvanje drugih ljudi. Meni se Suzuka kao staza svidjala i ne znam sto menjaju...
 
Odgovor na temu

milke
Dragan Milić

Član broj: 52025
Poruke: 237
*.dbsch1.nb.home.nl.



+3 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 23:30 - pre 221 meseci
Heh, moram malo da se umešam, kao neko ko je krajem '70-ih tokom '80-ih i dobrim delom '90-ih pratio F1, a sada to radim samo povremeno, uglavnom pratim šta se dešava u krajnjem plasmanu, a trke ni ne gledam. Razlog: pa, mislim da su trke mnogo dosadnije nego što su bile nekada (ne, nisam od onih koji kažu "eeee, u moje vreme.."). Jednostavno, nekada je bilo mnogo više obilaženja, sada je to jako tešto izvodljivo, verovatno zbog konstrukcije bolida i konfiguracije staza da budu u skladu sa strogim propisima bezbednosti.

Neki moji stavovi:

1. Povodom Šumahera: kada se pojavio (1991. u Benetonu) nisam imao neko određeno mišljenje o njemu, osim da je jako talentovan. Od 1994. ga ne volim uopšte, zbog krajnje nesportskog ponašanja, naročito na zadnjoj trci u Adelaidi (čuveno zakucavanje u Hila, koji ga je preticao). Takvu reputaciju je samo potvrdio skoro potpuno istovetnim incidentom na zadnjoj trci u Portugalu 1997. kada se zakucao u Vilneva, samo što je tada izvukao deblji kraj (i naknadno, kaznu). A ima još dosta primera kada je druge izguravao sa staze, nekada bez ikakvog razloga (recimo Hajdfilda prilikom izlaska iz boksa, kada ga ovaj ničim nije ugrožavao). To naravno ne umanjuje njegove kvalitete i činjenicu da će biti još dugo najuspešniji vozač F1 svih vremena. To isto ne umanjuje značaj činjenice da bi Ferari, da ga nije doveo, bio tek prosečna ekipa, sivilo u kakvo je upao krajem '80-ih i tokom '90-ih do '96. i dolaska Šumahera. Takođe, poznato je da je Šumaher bio frenetično uporan i da je prvi počinjao sa testiranjima u Maranelu, dok su svi drugi još spavali zimski san, sve dok Ferari nije doveo do nivoa na kome je. Na tome mu treba odati posebno priznanje, mislim da Ferari treba da mu digne spomenik, bukvalno! Ukratko: daleko najbolji svih vremena, ali sa, za mene, jako krupnim mrljama u svom rezimeu i zato ga ne volim.

2. O izguravanju rivala sa staze, koje "se dešavalo i pre Šumahera", kako neki kažu. Neka mi neko kaže kada su se dešavali ti slučajevi pre pojave Sene? Praktično, Brazilac je prvi uveo takve stvari u igru. Iz tog razloga, ni njega nisam voleo. Opet, bio mi je OK (brz i talentovan) dok je vozio za Lotus, do '88., onda te '88. dolazi do prvog izgurivanja sa staze Prosta i to na samom početku trke. Malo je ironično da ga je, kada je konačno sazreo i u tom pogledu, postao ozbiljan i fer igrač i na kraju sezone 1993. se čak javno i spontano, pred kamerama na konferenciji za štampu nakon zadnje trke, izmirio sa Prostom, rano sledeće godine sustigla smrt. Nakon te smrti, mnogi su ga skovali u legendu (sindrom Džemsa Dina), a realno govoreći bilo je dosta drugih vožača koji su bili bolji sportisti i veliki šampioni (isti, ili i veći od njega, tipa Prost, Stjuart, Lauda, Pike...), pa nisu skovani u legende, valjda zato što su još živi. Možda valja reći da su u vreme Seninih šampionskih dana stasavali neki budući šampioni, među njima i Šumaher, koji su u njemu verovatno gledali uzora. Verovatno su od njega i "pokupili" da je namerno guranje protivnika sa staze, ako već drugačije ne možeš da ga pobediš, sasvim prihvatljiva stvar.

3. O zanimljivim stazama: većina modernih staza, na kojima se danas vozi, mi je potpuno dosadna i neinteresantna. Ne samo zbog konfiguracije staze (malo brzih pravaca, malo brzih krivina, puno šikana i usporavanja, sve to je verovatno i jedan od razloga sve težeg preticanja u F1), već i zbog okruženja i samim tim i atmosfere. Staze su sada napravljene da se cela staza vidi sa tribina, a nekada se vozilo kroz šumu, drvored... Zbog toga su mi danas zanimljive još jedino Monca i Spa Frankoršamp, donekle Imola i Silverston. Da, neko je pomenuo i Zandvort... Šta tek reći o Nirbugringu, ali onom starom, na kome je Lauda umalo izgubio glavu, dugačkom 22.8 km! Moja prva trka koju sam u životu gledao, još kao četvorogodišnjak, je upravo ta, kada sam video kako su Bret Langer, Gaj Edvards i Arturo Merkario izvukli Laudu iz zapaljenog Ferarija. O Merkariu sam kasnije pričitao da su pre toga on i Lauda bili na ratnoj nozi, eto to mu nije smetalo da stane u sred trke i pomogne "neprijatelju" da preživi. Gledajući onako kao klinac tu "svoju" prvu trku, mislio sam da su sve staze tako zanimljive i duge i da su sve trke tako uzbudljive, slično kao kada sam gledao "svoju" prvu hokejašku utakmicu i video gol bukvalno iz voleja (tip podigao pak u vazduh, a drugi ga bukvalno u vazduhu mlatnuo palicom, kao reketom, direktno u gol), pa sam mislio da su takvi golovi u hokeju uobičajna pojava, a posle toga nikad takav gol više nisam video. Kao i Suzuka, i Fuji ima svoju F1 istoriju, ali iz '70. Samo, nešto sumnjam da nova staza ima išta zajedničkog sa starom, osim imena :-( Što se tiče najdužih pravaca, da li je neko od sadašnjih čitalaca ove teme gledao neku trku na stazi Paul Ricard u Francuskoj, u vreme dok je postojao pravac Mistral, dugačak 1.6km (ne, nije start/cilj pravac, postojao je i taj), što je skoro polovina današnjih staza? Staza prepravljena i značajno skraćena (sa 5.8km na 3.8km) nakon pogibije Elia De Anđelisa tokom treninga, dok je testirao novi Brebhem (tim koji je nekada postojao i bio vlasništvo sadašnje alfe i omege F1 Bernija Eklestona). Moje skromno mišljenje: tokom '90-ih je FIA svojim pravilima, u cilju povećana bezbednosti, kreirala i midifikovala staze, koje su vrlo sigurne, ali kao da su štancovane ispod kalupa i na kojima se održavaju strašno dosadne trke.

Šta sam beše ono još hteo da dodam?... Nemam pojma, kada se setim, javiću se ponovo :-)

[Ovu poruku je menjao milke dana 26.03.2006. u 00:42 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!25.03.2006. u 23:55 - pre 221 meseci
@ milke

Moram da ti odam priznanje za tvoje stavove koje si izneo, oni su skoro 100 % tačni. Sena jeste izgurao dva puta Prosta, a ovaj njega samo jednom, ali se za razliku od Šumahera, Sena uvek ponašao van staze(i na stazi) daleko bolje od Šumahera. Bio je i šmeker, imao je i neku energiju koja se nije mogla objasniti. Uveren sam da je ostao živ da bi bio prvak i 1994 i 1995 i 1996. Verovatno bi dogurao do blizu 100 pol pozicija. Skidam mu kapu, da mogu posetio bih njegov grob u Brazilu.


Što se tiče staza, milke, tu mogu da ti kažem da si takođe u pravu. OPd današnjih staza u Formuli 1, samo je Spa-Frankonšamp zadržala stari šmek uzbudljive trke sa dugim pravcima i mestima za obilaženje. Jednostavno, preticanja su danas teža i zbog staza, a daleko više zbog konstrukcije bolida, koji stvaraju PREVELIKU turbulenciju iza sebe, što BITNO otežava preticanje onima koji su iza.

Pa pogledajte samo Američke formule, CART i Indy Racing Ligu, koliko tamo ima više preticanja, pogotovo na ovalnim stazama. Ali i na običnim se više pretiče nego u Formuli 1.

Stoga je FIA, baš zbog ovoga, odlučila da od 2008 RADIKALNO ozmeni pravila kako bi učinila Formulu 1 zanimljivijom nego što je sada. Zadnja krilca će biti iz dva dela, a ne iz jednog kao što je trenutno slučaj. Nemam sad link ka toj vesti, ali potražite arhivu na sajtu www.f1racing.net/en i naćićete članak koji govori upravo o promeni pravila za sezonu 2008. Evo, našao sam, pogledajte ovaj članak kao uvod u pravila 2008 i predlog za 2009, http://www.formula1.com/news/3894.html

Ideja je da se zabrani tako često razvijanje motora, jedna ista specifikacija motora bi morala da važi bar 6 ili 8 trka(ne sećam se tačne informacije), zadnje krilo iz dva dela bi dodatno usporilo bolide(što je loše), ali bi zauzvrat preticanje bilo bar 50 % lakše nego dosad(što je odlično, ako se pokaže kao tačno).


Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Downforce
Milan Milic
Beograd

Član broj: 56650
Poruke: 260
*.infosky.net.

Sajt: www.mulsannescorner.com


Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 16:45 - pre 220 meseci
Citat:
Ideja je da se zabrani tako često razvijanje motora, jedna ista specifikacija motora bi morala da važi bar 6 ili 8 trka(ne sećam se tačne informacije), zadnje krilo iz dva dela bi dodatno usporilo bolide(što je loše), ali bi zauzvrat preticanje bilo bar 50 % lakše nego dosad(što je odlično, ako se pokaže kao tačno).

Preticanje ce biti lakse(malo morgen) tako sto ce spojleri zaklanjati pogled iz retrovizora-sigurnost na prvom mestu.Ne daj Boze samo da nekom otpadne jedan od ta dva zadnja spojlera-izvrteo bi se ko ludak na stazi,kupeci sve oko sebe!-sigurnost na prvom mestu.Novi koncept krila ce omoguciti "cistiju" struju vazduha zbog izostanka spojlera u sredini...da,da,...dok ce difuzor i dalje taj isti vazduh slati nagore kao i ranije...ma genije je taj Mozli!...
Motori ce da traju 6 trka kao sto ovi sada traju dve(setite se samo koliko je ljudi promenilo motor u Maleziji)...
Citat:
Pa pogledajte samo Američke formule, CART i Indy Racing Ligu, koliko tamo ima više preticanja, pogotovo na ovalnim stazama. Ali i na običnim se više pretiče nego u Formuli 1.

Samo zbog ovala i ima vise preticanja.Na klasicnim stazama je isto kao i u F1.Na stranu to sto stvarno ne vidim svrhu ovala...
Ono sto se meni svidjalo kod starijih staza su upravo te kombinacije krivina,uspona,pravaca,ambijent(sto Suzuka u velikoj meri poseduje),dok su recimo Monca(pre rekonstrukcije i uvedenih sikana) i stari Hokenhajm prave brzinske staze(100 puta zanimljivije od bilo kog ovala).Spa je pravi primer torture u smislu podesavanja bolida kao i tehnike vozaca...stari Nirburgring isto tako...
Citat:
tokom '90-ih je FIA svojim pravilima, u cilju povećana bezbednosti, kreirala i midifikovala staze, koje su vrlo sigurne, ali kao da su štancovane ispod kalupa i na kojima se održavaju strašno dosadne trke.

Upravo tako.Ko ispod kalupa.Staze su izgubile su svoju posebnost. ;-)
Pametan covek uci i zaboravlja,inteligentan se podseca,a glup sve zna.

Covek koji se razume u sale jedini moze da shvati ideale.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 16:55 - pre 220 meseci
Ne,ne. nisi me dobro razumeo. Motori će trajati isto dve trke kao i danas, ali se neće smeti dalje razvijati i poboljšavati. Dakle, motor ima 750 KS i mora da ima toliko na tih 6 ili 8 trka, dakle, posle dve trke stavljaju se novi motori, ali sa potpuno istom snagom i sa potpuno istim specifikacijama.

Tek posle tih 6-8 trka, proizvođači će smeti da unesu malo novina u svoje motore, da ih poboljšaju. Tako da, ako neki motor ima manu da često eksplodira, to proizvođač neće smeti da sanira odmah, već će motor sa tom manom ići na bar 6 trka.

Ideja je da je umnogome smanje troškovi koji imaju razvojni timovi, ali i da se unese dodatna neizvesnost u trke, jer se nikad neće znati kome će motor da otkaže.

Ovo se sve uvodi da bi i mali timovi imali šansu za bolje rezultate, poput Midlanda ili Super Agurija. Budžet će se tako smanjiti na više nego podnošljivih 100 miliona dolara, za razliku od 450 miliona koliko danas troši Tojota, ili više od 350 miliona koliko troše Meklaren, Reno i Ferari.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 26.03.2006. u 17:57 GMT+1]
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

ton_majstor

Član broj: 36874
Poruke: 4531
*.adsl.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 16:56 - pre 220 meseci
Max Mozli je jedna velika kretenčina i mahom je zaslužan za dekadenciju F1.

Berni je onako... smrda, ali manje opasan, jer mu pare jedino znače, a obojici fali testosterona za dalji plasman. Tako da dok su oni "in charge", neće biti bitnih pomaka osim onihb koji sami vozači ili ekipe odrade!

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 17:01 - pre 220 meseci
Pa da, tu si u pravu, Ton Majstore. Evo, Maks Mozli je najavio da mu je ovo poslednji mandat i da se više neće kandidovati na mesto predsednika FIA posle isteka mandata 2009 godine. Dobre vesti. Takođe, valjda će dotle da odapne i Berni Ekleston i da dođe neko normalniji na njegovo mesto, kao npr. Alen Prost.

Alen Prost bi bio idealan čovek na čelu Formule 1, jer je i sam bio vozač, i najbolje zna šta treba činiti.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

IcyImpact

Član broj: 64366
Poruke: 939
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 18:48 - pre 220 meseci
FIA-ina promjena pravila za ovu godinu nisu nešto urodila plodom što se tiče smanjenja troškova sudjelovanja u F1, a upravo je to smanjenje troškova jedan od glavnih prioriteta FIA-e već nekoliko godina unazad dok će tako biti još nekoliko godina u naprijed. To nastojanje da se manje troškovi, naravno, pozdravljam ali ipak ne ide sve tako glatko kao na papiru. Recimo što se tiče V8 motora za ovu godinu, svota koja je utrošena na razvoj i testiranja istih je premašila troškove koji bi bili utrošeni da se nastavilo sa V10 motorima. Kratkoročno to nije polučilo željene rezultate, ali dugoročno sa spomenutim novim odredbama u pravilniku za naredne sezone - troškovi će biti manji. To je ono što će za koju godinu, ako sve bude išlo prema planu, povećati uzbudljivost utrka F1 - više momčadi će biti u prilici napraviti konkurentan bolid i time izravno sudjelovati u borbama za pobjede. Tada bi se trebalo pokazati znanje/iskustvo pojedine momčadi, sada to ne dolazi toliko puno do izražaja pošto milijuni igraju glavnu ulogu. FIA na čelu sa "nepobjedivim Maxom" je u zadnjih nekoliko godina imala podosta retardiranih prijedloga i ideja koje su srećom po sve nas odbačene od strane momčadi. Nadolazeća pravila koja govore o zaustavljaju razvoja bolida F1 - su izrazito retardirana i glupa. Hrpa luđaka koja se naziva vodstvom FIA-e žrtvuje razvoj F1 zbog veće zanimljivosti. (ne)Sposobnosti dotičnih ljudi su vidljive iz aviona, a već sam rekao gore da se zanimljivost može postići i bez tih dodatnih (suludih) prijedloga - samo da se ispravno nastavi sa planom smanjenja troškova. Šteta što je novac ovladao svijetom F1, i kako on svira svi ostali plešu. On je kriv što mnogi (stariji) žale za zlatnim dobima F1, ali sa razlogom. Iako nisam pratio utrke '70, '80 (pa i prve polovice devedesetih) jer nisam bio ni u planu - usmena predaja (uz nemali broj videa) mi je stvorila super sliku toga doba. A ono je ogledalo onoga čemu svi fanovi F1 teže - zanimljivost i zabava. FIA je cijelu stvar pokvarila (no ne krivim jedino nju - samo da se zna, tu je u "igri" dosta faktora) te im je sada dužnost da to poprave i vrate fanovima utrke F1 kako su nekad bile. Bernie je nekad bio pravi mag F1 - više to nije toliko, ali ima veliki utjecaj. Zanima ga samo da novac odnosno da njegova televizija profitira. Samo neka F1 utrke prati što više ljudi i da on od svega toga ubere što veći dio kolača. Siguran sam da se nemalao zalaže i utječe na nova pravila pa tako i na nove prijedloge - stoga i njega krivim. Slažem se oko Prosta, on je uostalom vozio u vrijeme kada je F1 bila fantastična i kakvu priželjkujemo - pa stoga savršeno dobro zna šta treba promjeniti u današnjem sustavu F1. No, nije on jedini, tu je još hrpa ljudi koji znaju šta fanovi očekuju, šta F1 treba da se vrati na svoj vrhunac. Velika, velika šteta što su oni "beznačajni" za one neznalice, budale u vrhovima organizacija koje značajno utječu na smjer kojim se kreće F1.
Knowledge is power.
 
Odgovor na temu

Dark_Runger
GunRunner

Član broj: 22461
Poruke: 178
80.93.231.*

Sajt: thepiratebay.org


+3 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 18:55 - pre 220 meseci
The Bernie Ecclestone Crap Ideas Generator:

http://www.kimistuff.com/bernie.html
Barrier Break a lost soul a loaded weapon
These empty shells they rain hell the dark beckons
 
Odgovor na temu

Downforce
Milan Milic
Beograd

Član broj: 56650
Poruke: 260
*.InfoSky.Net.

Sajt: www.mulsannescorner.com


Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!26.03.2006. u 18:58 - pre 220 meseci
Citat:
Ne,ne. nisi me dobro razumeo. Motori će trajati isto dve trke kao i danas, ali se neće smeti dalje razvijati i poboljšavati. Dakle, motor ima 750 KS i mora da ima toliko na tih 6 ili 8 trka, dakle, posle dve trke stavljaju se novi motori, ali sa potpuno istom snagom i sa potpuno istim specifikacijama.
Tek posle tih 6-8 trka, proizvođači će smeti da unesu malo novina u svoje motore, da ih poboljšaju. Tako da, ako neki motor ima manu da često eksplodira, to proizvođač neće smeti da sanira odmah, već će motor sa tom manom ići na bar 6 trka.

Ma genijalno nema sta...dva motora nikad(ali nikad) ne mogu imati iste specifikacije.Na stranu sto je nevidjeno glupa zamisao...krene motor da se kvari i sta tim moze da uradi-pa da sedne pored staze i da gleda trku jer sa motorom koji ima takvu gresku u projektovanju se i ne isplati voziti trku.Bespotrebno trosenje setova guma,goriva,sasije i sl.Veoma genijalno...usteda para. ;-)
Javlja se i problem razlicitih klimatskih uslova koji dosta uticu na motor u smislu podesavanja,snage,pouzdanosti...a ti ne smes nista da menjas.
Citat:
Ovo se sve uvodi da bi i mali timovi imali šansu za bolje rezultate, poput Midlanda ili Super Agurija.

Jedini problem je sto isti ti proizvodjaci prave motore i za te losije timove.Mali djokica Mozli se opet preracunao...

Citat:
Max Mozli je jedna velika kretenčina i mahom je zaslužan za dekadenciju F1.

I ne namerava da ucini ista povodom toga...sem da bude jos zasluzniji.
Pametan covek uci i zaboravlja,inteligentan se podseca,a glup sve zna.

Covek koji se razume u sale jedini moze da shvati ideale.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 00:39 - pre 220 meseci
Citat:
Downforce: Jedini problem je sto isti ti proizvodjaci prave motore i za te losije timove.Mali djokica Mozli se opet preracunao...


To je samo delimično tačno, jer nije sve u motoru, već je mnogo toga i u šasiji i celokupnoj aerodinamici određenog bolida. Džabe tebi vrhunski motor, ako imaš lošu šasiju i loše ležanje na asfaltu. Treba izjednačiti pravila koja se tiču projektovanja šasija, ako se želi istinski napredak za manje timove.


@ IcyImpact

Slažem se s tobom, neverovatno koliko ti i ja imamo slične poglede oko toga. Drago mi je da si shvatio suštinu problema današnje Formule 1, ali daleko od toga da je ona nezanimljiva. Zanimljiva mi je ona itekako, inače je ne bih ni gledao. Ali kad gledam trke motorcikala ili Američkih CART i Indi Rejsing Lige, prosto ne mogu da se upitam može li Formula 1 da bude malo zanimljivija, sa više preticanja i uzbuđenja.

Nadam se da će fanovi F1 to uvideti i da će pokrenuti neku akciju za naimenovanje Alena Prosta na čelo FIA, ili na mesto koje sad ima Berni Ekleston. Sa njim na čelu, bilo bi mnogo bolje, jer on ne bi gledao samo kako da zgrne gomilu novca(kao što sad čini Berni Ekleston), već bi se umnogome potrudio da popravi takmičenje na bolje.

Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

IcyImpact

Član broj: 64366
Poruke: 939
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 08:02 - pre 220 meseci
Citat:
Kosta ******um Rex Persia: To je samo delimično tačno, jer nije sve u motoru, već je mnogo toga i u šasiji i celokupnoj aerodinamici određenog bolida. Džabe tebi vrhunski motor, ako imaš lošu šasiju i loše ležanje na asfaltu. Treba izjednačiti pravila koja se tiču projektovanja šasija, ako se želi istinski napredak za manje timove.


Motor je važan, ali da bi bolid bio konkurentan mora imati i dobru šasiju, gume, mijenjač te aerodinamiku. To su ključni dijelovi svakog F1 bolida i 95% novaca koji idu u razvoj i testiranje se troše na navedene dijelove. Recimo Super Aguri, ima identičan motor kao Honda ali ponajprije zbog stare šasije Arrowsa koja je stara oko 3 godine ne mogu biti brži nego što jesu. To je najbolji pokazatelj kako sve te komponente moraju biti dobre kako bi bolid bio brz.

Citat:
Slažem se s tobom, neverovatno koliko ti i ja imamo slične poglede oko toga. Drago mi je da si shvatio suštinu problema današnje Formule 1, ali daleko od toga da je ona nezanimljiva. Zanimljiva mi je ona itekako, inače je ne bih ni gledao. Ali kad gledam trke motorcikala ili Američkih CART i Indi Rejsing Lige, prosto ne mogu da se upitam može li Formula 1 da bude malo zanimljivija, sa više preticanja i uzbuđenja.


Nije da ona nije zanimljiva, ali sam stalno uspoređivao zanimljivost današnje F1 i one od prije dvadesetak godina. A kad se to usporedi - današnja F1 je nezanimljiva. Naravno da može biti ponovo onako zanimljiva kako je to bilo prije, ali kao što rekoh - glavešine idu krivim smjerom i dok god se to ne promjeni... F1 će uvijek biti zanimljiva, ali nezanimljiva ako ju usporedimo kakva je nekad bila i ako je usporedimo sa američkim utrkama.

Citat:
Nadam se da će fanovi F1 to uvideti i da će pokrenuti neku akciju za naimenovanje Alena Prosta na čelo FIA, ili na mesto koje sad ima Berni Ekleston. Sa njim na čelu, bilo bi mnogo bolje, jer on ne bi gledao samo kako da zgrne gomilu novca(kao što sad čini Berni Ekleston), već bi se umnogome potrudio da popravi takmičenje na bolje.


Relano, to sa Prostom je neizvedivo zbog moći koja je u rukama Berniea, Maxa i još mnogo ljudi koji su bliski tim dvjema osobama. Nažalost, i kad se Bernie povuče iz svijeta F1 osobno će se potruditi da mu nasljednik bude vrlo sličan i da do kraja života on ima neke koristi od prijenosa F1.
Knowledge is power.
 
Odgovor na temu

Kosta ******um Rex Persia
tre
Ofenbach am Main

Član broj: 44544
Poruke: 2312
*.smin.sezampro.yu.



+4 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 18:55 - pre 220 meseci
Izgleda da Formuli 1 treba neka vrsta 5. oktobra, tj. puča kako bi se tirani zbacili i uvela demokratija u državi zvanoj Formula 1.
Live long and prosper.
Permission to come aboard,captain.Permition granted.
 
Odgovor na temu

Downforce
Milan Milic
Beograd

Član broj: 56650
Poruke: 260
*.infosky.net.

Sajt: www.mulsannescorner.com


Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 21:55 - pre 220 meseci
Citat:
To je samo delimično tačno, jer nije sve u motoru, već je mnogo toga i u šasiji i celokupnoj aerodinamici određenog bolida. Džabe tebi vrhunski motor, ako imaš lošu šasiju i loše ležanje na asfaltu. Treba izjednačiti pravila koja se tiču projektovanja šasija, ako se želi istinski napredak za manje timove.

OK.Hajde da sve standardizujemo:motore,aerodinamiku,pneumatike,bla,bla,bla...i opet ce se sve svesti na isto.Onaj ko ima najvise love,angazovace najbolje inzenjere i mehanicare koji ce najbolje podesavati bolid.Kvalitetnije podatke o stazi,vremenu,izboru pneumatika bla,bla,bla...ce opet imati oni sa najvise love tj. najboljom opremom.
Istovremeno cemo imati gomilu bolida koji ce izgledati potpuno isto,sa istim tehnickim resenjima,nikakvim tehnickim napretkom sem u okviru "dirigovanih" standardizovanih mogucnosti i na kraju ce se desiti sta?Pa dosada...
Jos samo da takve bolide stavimo na stazu oblika kruga i jupiiiii!!!...vrhunska zabava...

Jedina stvar zbog koje volim F1 je upravo to sto je sa tehnicke strane to sto je ona nesto najbolje(i najbrze) sto se trenutno kotrlja po pistama sirom sveta.I ta raznolikost tehnickih resenja,inovativnosti,ljudskog umeca,razlicitih vidjenja istog problema je ono sto me njoj privlaci.Bas me briga sto tim za koji navijam ne pobedjuje ako neki drugi tim ima bolji bolid.
Pametan covek uci i zaboravlja,inteligentan se podseca,a glup sve zna.

Covek koji se razume u sale jedini moze da shvati ideale.
 
Odgovor na temu

milke
Dragan Milić

Član broj: 52025
Poruke: 237
*.dbsch1.nb.home.nl.



+3 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 22:20 - pre 220 meseci
Citat:
Downforce: I ta raznolikost tehnickih resenja,inovativnosti,ljudskog umeca,razlicitih vidjenja istog problema je ono sto me njoj privlaci.Bas me briga sto tim za koji navijam ne pobedjuje ako neki drugi tim ima bolji bolid.
Ma, sve je to OK, samo neka omoguće jednu stvar: lakše preticanje!!! Nije normalno da čovek koji je očigledno brži nikako ne može da prestigne onoga koji je očigledno sporiji! U današnjoj F1 skoro da nema preticanja (osim obilaženja za jedan i više krugova). Ne interesuje me mnogo kako to ostvariti, samo neka ostvare, debelo su plaćeni da misle o F1 sportu, ali avaj. Dugo sam već sredinom '90-ih gledao trke samo iz neke inercije, sve dok nisam primetio da se posebno trudim da budem prisutan pri startu trke, a onda sam zastao i zapitao se zašto. Pa zato što se jedino tada nešto interesantno dešava. Sa moje tačke gledišta, tipišna današnja F1 trka se može gledati ovako: odgledaš start, tu može doći do promena pozicija. Onda odeš sa prijateljima na piće do prvog zaustavljanja u boksu (to eventualno može doći do promene pozicija). Onda opet odeš na piće, odgledaš još po neki ciklus zaustavljanja u boksu (ako ga ima, zavisno od taktike i staze), i odgledaš kraj, tek da vidiš mahanje crno-belom finiš zastavom. Sve ostalo je dosadno. Pa kada je već tako, neću da gubim vreme i da gledam ta intermeca. I tako izgleda 99% današnjih F1 trka. Ako kojim slučajem vidiš preticanje među vodećima, a da pri tome ne dođe do incidenta, možeš smatrati da si prisustvovao neverovatno uzbudljivoj trci. Ne znam za ostale, ali žalim slučaj, meni neko odustajanje (bolid, izletanje) i promena plasmana na taj način ne predstavlja nikakvu zanimljivost. Kao ni kretenski sistem kvalifikacija, za koji ti treba već univerzitetska diploma.

Off-topic:
Citat:
osta ******um Rex Persia: Izgleda da Formuli 1 treba neka vrsta 5. oktobra, tj. puča kako bi se tirani zbacili i uvela demokratija u državi zvanoj Formula 1.
Zaista misliš da se tako nešto desilo 5. oktobra? :-(
 
Odgovor na temu

EagleOne
Beograd

Član broj: 4897
Poruke: 239
213.137.102.*



+2 Profil

icon Re: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!27.03.2006. u 22:39 - pre 220 meseci
Citat:
milkeodgledaš start, tu može doći do promena pozicija. Onda odeš sa prijateljima na piće do prvog zaustavljanja u boksu (to eventualno može doći do promene pozicija). Onda opet odeš na piće, odgledaš još po neki ciklus zaustavljanja u boksu (ako ga ima, zavisno od taktike i staze), i odgledaš kraj, tek da vidiš mahanje crno-belom finiš zastavom. Sve ostalo je dosadno. Pa kada je već tako, neću da gubim vreme i da gledam ta intermeca. I tako izgleda 99% današnjih F1 trka. Ako kojim slučajem vidiš preticanje među vodećima, a da pri tome ne dođe do incidenta, možeš smatrati da si prisustvovao neverovatno uzbudljivoj trci. Ne znam za ostale, ali žalim slučaj, meni neko odustajanje (bolid, izletanje) i promena plasmana na taj način ne predstavlja nikakvu zanimljivost. Kao ni kretenski sistem kvalifikacija, za koji ti treba već univerzitetska diploma.

klap klap klap :)
Zato sam prespavao prethodnu, polazem izvesne nade u ovu sezonu. I za sada gledam.

 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Formula 1 sezona 2006, počelo je, počelo!!!

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 81760 | Odgovora: 431 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.