[ Gojko Vujovic @ 17.06.2009. 16:01 ] @
[att_img]

TP-Link TL-SC3000 3GPP Surveillance Camera (unutrašnja/indoor) je idealan izbor za kućni ili poslovni monitoring. Ova self-contained IP kamera omogućava Vam praćenje Vaše kuće, dece, kancelarije, itd., sve ono što je važno za vas.

Dobro je opremljena svim osnovnim funkcijama kao što su osetljivi Panasonic MOS senzori, granuliranu detekciju pokreta, e-mail/FTP upozorenja, 3 GPP support, dual codec, hibridni analogni izlaz itd. koji osigurava odličnu dostupnost i performanse. Remote access through Web Browser, Quicktime Player, Application Software, 16 kamera simultano kontroliše, 1/3.6´ Panasonic MOS sensor, Both MJPEG and MPEG-4 codec are available, Highest video transmission rate at 30fps(NTSC)/25fps(PAL) in VGA resolution, Multi-level log-in authorization, Multi-area, multi-level sensitivity motion detection, Hybrid digital / analog video output, 152.5 x 115.2 x 40.2 mm,812g (1.79 lbs) including mounting bracket and power supply, protokoli: DDNS, PPPoE, DHCP, NTP, SNTP, TCP/IP, ICMP, SMTP, FTP, HTTP, RTP, RTSP.

Testirali smo je nedelju dana i dobila je vrlo visoku ocenu 4,5 od 5. Nema audio ali je cena vrlo prihvatljiva te u nekim slučajevima pa čak i u skladu sa zakonom gde je zabranjeno snimanje tonskih zapisa u prodavnici, može da završi posao video nadzora.

IP kameru smo ostavili uključenu preko noći i zapazili smo jednu interesantnu stvar. Pošto nam je bilo slabo osvetlenje ispred radnje, kamera je non stop preko sistema Motion detect snimala i alert email poruke slala na email. Ujutro smo našli pravo zakrčenje servera gde je bilo preko 500 email alert poruka sa snimcima. Situaciju smo rešili tako što smo smanjili osetljivost motion detecta, smanjili sekunde koje snima po primećivanju pokreta, smanjili i suzili polje na koje reaguje senzor pokreta i pojačali osvetlenje ispred radnje. Idealna je stvar ako namestite sistem prepoznavanja pokreta i informaciju da se nešto dešava u radnji dobijete u realnom vremenu na vaš email pa čak i sa snimkom događaja.

Istu kameru smo preko NAT-a povezali na internet te smo mogli pratiti dešavanja u radnji sa bilo kog uređaja koji je na internetu i to prostim ukucavanjem linka u internet browser-u. Primetili smo da je važno da up link iz vaše firme bude što veći kako bi slika bila što tečnija kada se prati stanje u radnji a vi se nalazite van firme. 512kbps bi bio pristojan UP link za ovu kameru.

U Apotekarskom sektoru je ova kamera vrlo brzo našla primenu jer je jeftina a kvalitetna. Druga velika pogodnost je ta što možete sliku dobiti na monitoru i to sa običnim video chinch kablom. Klijent i kupac u vašoj radnji može videti sebe na ekranu monitora ili televizora što je odlična preventiva za “lopove” a i velika zabava za kupce jer oni uvek vole da zagledaju sebe.

Garancija 1 godina

Testirao: Miloš Petrović, za više informacija: www.nebo.co.rs
[ dragansar @ 09.10.2009. 22:13 ] @
Zasto je ista kao AVTECH 201 ?