Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

telekomov adsl ili sbb-ov kablovski

[es] :: ISP :: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 25477 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

telemajstor
IT ing
Novi Beograd

Član broj: 193724
Poruke: 60
*.dynamic.sbb.rs.



+17 Profil

icon Re: Od 1.februara 2011 TELEKOM povecava brzine!!!03.01.2011. u 09:47 - pre 162 meseci
Citat:
mmns21:
Kada uporedimo Telekom i SBB, profesionalnost je na strani Telekoma. Telekom ce i u buducnosti mnogo lakse obezbediti servise koji
traze veci konstantni protok ka vecem broju svojih korisnika, u odnosu na kablovski internet gde je tako nesto skoro
nemoguce izvesti.

Ja ne bih o profesionalnosti jer je to subjektivna ocena podložna navijanjima. Bolja informacija je % penetracije korisnika i %žalbi na broj korisnika ali do tih podatka se malo teže dolazi u ralnim ciframa.

Nema garancije kvaliteta (u tvom smislu konstatnog protoka) u best effort servisima asimetričnog tipa, zapamti to !

Poredimo ozbiljne cable provajdere koji imaju još neku uslugu osim distribucije analognih kanala jer govorimo o broadband servisu. DOCSIS je sa 3.0 verzijom dobio novi život i u svetu se sada koristi kao prirodni takmac sa PON i FTTH tehnologijom a ADSL2+ ima još malo života (gledano u godinama ispred nas) i na vidiku se ne vidi zamenik iako ima mnogo grozničavih istraživanja kako se može još malo iskoristiti postavljena infrastruktura. VDSL je malo skuplji proizvod u konkurenciji, postoje neke kategorije reultata koje troše po dve parice ali sve vodi ka tome da se last mile skraćuje do nivoa koji je misaona imenica za većinu incumbent operatera koji su vlasnici bakarne pristupne mreže. Zato je sve veći trend ubacivanja FTTH prvenstveno kroz novu izgradnju ili tamo gde ima više pameti to rade komune kroz budzetski novac i OpenAccess metod. Postoje među varijante sa FTTB (do zgrade) pa onda UTP za šta je Bugarska jedan od najboljih primera u zadnjih dve godine ali to daje nešto veće troškove u održavanju koja nije svojstvena zemljama sa skupom živom radnom snagom.
I kod nas već godinu dana postoji DOCSIS30 implementacija i samo zato što nema konkurencije cena je dovoljno visoka za masovniju primenu. U poslednjih dve godine svi CMTS proizvođači su izašli sa opremom i kartama sa učetvorostručenim broje downstream portova a najnovije (model za 2011) su sa množiocem x3 na tu oprethodno x4 i taj trend jasno govori da su DOCSIS granice samo broj slobodnih kanala koje je dodelio za broadband (broj bonded kanala). Dakle smanjenje broja analognih kanala u osnovnoj ponudi je neminovnost za cable provajdere ali oni će bez problema moći da koriste svoju infrastrukturu još dosta godina ispred sebe za razliku od incumbent operatera.

Citat:
mmns21:
Kablovska mreza uglavno nije ni projektovana vec je postavljena bez ikakve dozvole. Kablovi su vec stari, izolacija im puca. Curenje signala u etar je veliko. Oseca se uticaj sumova iz etra. Niko ovde nista ne govori o broju nastradalih korisnika kablovske sa izgorelim televizorima i racunarima zbog udara groma.

Dal ti stvarno misliš da se tamo neko igra nekog postavljanja kablova od oka i kao daj da namaknem lovu i beži ?
Postavljeni coax kablovi u Srbiji su za jedan red veličine mlađi od onih višeparičnih bakarnih. Tehnološki su superiorniji i za to nemam potrebe da trošim reči, čitaj sa razumevanjem a ne sa navijanjem.
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: Od 1.februara 2011 TELEKOM povecava brzine!!!03.01.2011. u 10:13 - pre 162 meseci
Citat:
telemajstor: Dal ti stvarno misliš da se tamo neko igra nekog postavljanja kablova od oka i kao daj da namaknem lovu i beži ?
Postavljeni coax kablovi u Srbiji su za jedan red veličine mlađi od onih višeparičnih bakarnih. Tehnološki su superiorniji i za to nemam potrebe da trošim reči, čitaj sa razumevanjem a ne sa navijanjem.


Samo da se nasmejem :) na ovo. Da da TK-59 50x4 je i tezi od koaksijalca pa je koaksijalac superiorniji i moderniji. :)
Koaksijalac je laksi i od TK00V :)

Da se igraju mozda bi bolje uradili posao. Glavne stanice bez ispravnog uzemljenja, opticki i koaksijalni kablovi razapeti kao strikovi, vezani za bilo sta sto su pronasli na krovu. Oprema koja se nelegalno napaja po zgradama (kradja el. energije). Kablovi kojima je zivotni vek odavno prosao (ispucala izolacija), ne odrzavanje veza istih, nezasticeni kontakti. Instalacije po zgradama postavljene van svih normi i standarda, signal nikada izmeren na uticnici korisnika. Podesavanje se vrsi od oka, nekome se pokvari a nekome popravi signal, jedan deo analognih kanala kod vecine korisnika prakticno neupotrebljiv. Mreza koja mora rucno da se podesava kada otopli ili kad zahladi (nema automatskom podesavanja nivoa)... Kada se naoblaci nestane po desetak kanala ili pojavljuju smetnje jer su signal sa antene podelili na previse prijemnika...

Trziste je slobodno i neka koristi sta ko zeli. Ono sto meni ovde smeta sto se ono sto je gore proglasava za bolji servis. Bolje je imati 1Mbit/s koji radi nego 4Mbit/s koje vidite samo u reklami i na racunu. Ko ne moze da priusti sebi kvalitet neka koristi kablovski internet, to je moje misljenje.
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski03.01.2011. u 10:48 - pre 162 meseci
Da li je ovde u pitanju teorija ili praksa? Tačno je da SBB ima mnogo k2k kablova, slično ima i Telekom mada polako menja, da li je ova prednost ADSL-a zbog toga ili je realno bolji? Tačnije, ovde je u pitanju Telekomov ADSL jer oni i dalje imaju dovoljno linka da dodaju koliko je potrebno, šta sa ostalim ADSL provajderima koji uzmu minimalni link prema broju zakupljenih portova?

Možda si ti bio loše sreće i imao problem sa kablom, komšijama, čvorištem ... ja koristim SBB možda 6 godina a ADSL par godina manje i mogu da poredim, naročito zato što mi oba rade savršeno. Svejedno što mi je parica nova, podzemna, skoro postavljena a SBB kabl (tj kabl koji su postavili prethodnici) ide k2k i očigledno mora da se malo pritegne ... nema nikakvih znakova da to utiče na rad. Par meseci koristim 8Mbps a od skoro i digitalnu tv (2 komada) i nema greške. Telekom je došao do maksimuma za UL, trenutno im je pravilo da IPTV radi samo sa 6Mbps ADSL ... gde je tu toliko pominjana prednost? Nije mi potrebno, ali mi je realno da mogu da uzmem i 16Mbps i dva D3 dok kod ADSL-a o tome može samo da se sanja.

Možda si imao baš lošu sreću sa SBB ili samo malo navijaš ali baš preteruješ. Najbolje je da pogledaš temu u kojoj se glasalo o SBB vs Telekom ADSL pa ćeš da vidiš koliko je kvalitet na strani ADSL-a.
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski03.01.2011. u 11:12 - pre 162 meseci
Citat:
calexx: Da li je ovde u pitanju teorija ili praksa?
Možda si imao baš lošu sreću sa SBB ili samo malo navijaš ali baš preteruješ.


Ono sto sam napisao o nacinu izgradnje mreze SBB sam video a mnogi mogu da se uvere i u svojim zgradama.
Moje iskustvo sa SBB-om nije bilo posledica lose srece vec njihove politike kvaliteta. Usluzen sam po njihovim
standardima.

Telekomu moze mnogo toga da se zameri ali kada nesto urade to je uglavnom uradjeno kvalitetno i profesionalno,
nema govora o improvizacijama kakvima su skloni drugi provajderi.

U poslednje vreme me je Telekom par puta lepo iznenadio, dodju njihovi tehnicari, donesu opremu,
testiraju vezu na razdelniku, pa kod korisnika, ukljuce laptop podese opremu i sve radi. Posao rade
tehnicari koju su pre 15 godina jedino znali da namestaju perca na relejima na krozbar centrali.

Sa druge strane dodje ugovorac koji radi za SBB, koji prvo kuka i govori protiv svoje firme,
ne zna da pronadje IP4 TCP/IP podesavanja a insistira da on podesi racunar.

SBB-u zameram los odnos prema korisnicima.

Da ste neko odgovoran za telekomunikacije u preduzecu i da vas polozaj direktno zavisi
od vasih rezultata rada da li bi se usudili da poverite posao SBB-u?
 
Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

Član broj: 7062
Poruke: 6383
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: poglavica@elitesecurity.org
Sajt: www.slobodanmilivojevic.i..


+363 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski03.01.2011. u 11:38 - pre 162 meseci
A jel neko pomenuo da na ADSL-u postoji ogroman problem buffera u ruterima / dslam uredjajima?

Postoje istrazivanja da sa 512kbps upload linkom koji je popunjen latency ume da ode preko 2 sekunde! Da li je to normalno da cim imate vise racunara u mrezi i neko jednostavno pusti upload, da drugi racunari u mrezi pa ni taj sam korisnik koji je pustio upload ne moze da koristi internet dok mu se upload ne zavrsi...

Posto imam situaciju sa vise racunara na mrezi i desavaju se ovakve nezgodne situacije, bio sam prinudjen da na ruteru koji mi se nalazi "iza" ADSL rutera/bridge-a ogranicim protok i download i upload na neke "smesne" vrednosti, da bi sve radilo u granicama podnosljivog.

Ovo oni zovu 6M/384kbps link:


Sve preko ovih vrednosti pocinje da pravi ogromne probleme, pa bolje da imam manju brzinu a bolji odziv, nego obratno... Raduje me 1Mbit uploada na 6Mbit paketu, jer ce to prilicno da resi ovaj problem...

Steta, ovde bas i ne mogu da biram kakav cu internet imati (citaj SBB se nije "dovuko" u ovo naselje), nadam se da cu uskoro da se ratosiljam ADSL-a totalno, a ako sve bude ok, to ce biti za par meseci.
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs :: www.koktelbar.rs ::
www.fissoft.net

Fiber on steroids:
http://www.speedtest.net/my-
result/3821970146
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski03.01.2011. u 13:28 - pre 162 meseci
Ovaj detalj su svi zaboravili, ako se pusti malo veći UL, skoro sve staje. Ja sam na torentima (4/256) morao da ograničavam UL na ~2KBps jer čim pustim malo više, DL drastično pada. Ne smem ni da pomislim na teoretskih 32 pa ni na 16. Kada nemam DL ili ne žurim, ostavim na 10.

Ostaje i činjenica da je ADSL već stigao skoro do maksimuma, UL na nekim paketima je sada 1024, IPTV može samo uz 6Mbps ... izgleda da će ADSL da bude OK samo onima koji imaju skromne zahteve i višak para. ;)
 
Odgovor na temu

zivanicd
Dejan Zivanic
KLADOVONET ISP
Kladovo

Član broj: 137218
Poruke: 1129
..e-pass-elite.kladovonet.com.

Sajt: www.kladovo.net


+139 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski03.01.2011. u 16:30 - pre 162 meseci
Ne znam kakav los odnos ima SBB prema korisnicima, ali znam da je nama trebalo godinu dana da 50/50Mbps linka zakupimo od Telekoma... A imamo optiku do njih... Infrastruktura im je dresh.
Sto se ADSL-a tice, ne znam ko je u poslednje vreme pozvao 977 ili 0800 100 100 a da nije cekao minimum 10 minuta za bilo koji problem...

Pre neki dan sam zvao od sestre jer su joj greskom rasformirali broj. U zgradi su trebali da ugase Peru a ugasili su greskom Vesnu... i devojka bez TVa bila ceo vikend...
Prvo smo 12 minuta cekali 977 za ADSL a posle jos 17 minuta za IPTV...

Sramota.

Jedino sto je dobro u Telekomu je to sto u malom mestu sa lokalnim banderasima mozes da zavrsis sve bez da se cimas za raznoraznim sluzbama... ako hoces da ti zamene paricu, das na pijaci kod "Dzoa" dorucak (skembice u saftu) i momci iz Telekoma ti prepakuju sta hoces i gde hoces...

:)
 
Odgovor na temu

Danilo Cvjeticanin
Danilo Cvjeticanin
Apatin-Beograd

Član broj: 9614
Poruke: 3517
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+37 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski04.01.2011. u 15:42 - pre 162 meseci
Trenutno je takva situacija, mada jos nista nije konkretno. Ajde da sacekamo nove vlasnike, pa da vidimo sta ce da bude. Mozda ce biti nesto sto nismo ni sanjali!? Iskreno se nadam da ce biti tako, jer je trenutno stanje ocajno!
 
Odgovor na temu

espresso
Beograd

Član broj: 31423
Poruke: 1758



+181 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski04.01.2011. u 16:03 - pre 162 meseci
Citat:
Ostaje i činjenica da je ADSL već stigao skoro do maksimuma, UL na nekim paketima je sada 1024

Zašto je ADSL kod nas stao na 16Mbps? Zar adsl2+ ne može da izgura preko 20Mbps u gradu (teoretski 24Mbps). I šta je sa Aneks M standardom? Može li on da se implementira kod nas? Sa njim bi imali 16 daunlod i 2,5 aplod.
 
Odgovor na temu

bachi
Vladimir Vučićević
System administrator
Beograd, Srbija

Član broj: 17912
Poruke: 5320

Sajt: www.bachi.in.rs


+2827 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski04.01.2011. u 18:33 - pre 162 meseci
Da, mmns21, što ne može, kad hvališ te parice kao da su srebrne. :D
... Vladimir Vučićević aka. Bachi
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski04.01.2011. u 19:04 - pre 162 meseci
Ne znam kako je kod ostalih, kod mene bi verovatno moglo do maksimuma, podzemne parice položene pre ~7 godina ali to sigurno nije prosek. Ostaje detalj da Telekom daje samo 6Mbps uz IPTV, ne znam koliko daju uz 2 STB. Čudno mi je što su UL digli do maksimuma, šta će da bude sledeća ponuda?
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 17:01 - pre 162 meseci
Do malopre sam bio kod sestre. Ona koristi SBB internet u MIX paketu, brzina download-a 4Mbit/s.
Pogledao sam nivo signala, idealan, nivo predajnog signala isto dobar, odlican odnos signal sum.

Speedtest sam pustio par puta i obicno je 3,7 Mbit/s download i 0,19Mbit/s upload.

Otvara google posle 5-6 sekundi. Da otvori pocetnu stranu b92 treba mu od 90 do 120 sekundi.

Deca pozele neku igricu pronadjem arhivu na hotfile-u od 200 MB i tu krece zabava, skidalo
se sat i 50 minuta sa brzinom koja je isla oko 30KB/s, kada se internet na racunaru nije koristio.

Ulogujem se remote administratorom na moj racunar kuci i pustim download istog fajla i na jadnom
1Mbit/s Verat ADSL-i skinem fajl za nesto vise od 30 minuta.

Verovatno bih skinuo igricu i na SBB internetu za manje vremena da sam se probudio jutros u 5 sati i
pokrenuo download.

Interesantno je da speedtest pokazuje idealnu brzinu ali test downloada sa vise lokacija pokazuje maksimalnu brzinu od 50-60 KB/s (ne govorim o recimo rapidsharu koji u nekim trenucima ogranicava brzinu vec o javnim ftp serverima). Prvih par minuta download ide lepo a onda se brzina znacajno smanji.

Oblikovanje (shaping) saobracaja na najgori nacin.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 19:40 - pre 162 meseci
Citat:

Otvara google posle 5-6 sekundi. Da otvori pocetnu stranu b92 treba mu od 90 do 120 sekundi.

...i sad, pita te za savet neki prijatelj koji se ne razume mnogo u IT tehnologije, "kakav je SBB", i ti bi mu rekao ovo gore?
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:15 - pre 162 meseci
Citat:
X Files: ...i sad, pita te za savet neki prijatelj koji se ne razume mnogo u IT tehnologije, "kakav je SBB", i ti bi mu rekao ovo gore?


Ako treba pojasnicu. Ima primetno kasnjenje prilikom otvaranja obicnih internet prezentacija. Kasnjenje je vece ukoliko je stranica kompleksnija (nije proporcionalno kolicini prenetih podataka, vec broju elemenata na stranici). Na Neobee ADSL-u brzine 4Mbit/s o kome nemam lepo misljenje stranica b92 se kompletno ucita za par sekundi a na Telekomovom 8Mbit/s to je 1-2 sekunde.

Kada me neko pita za savet u vezi nekog provajdera obicno mu iznesem cinjenice koje su mi poznate, odluku
ipak donosi onaj ko je trazio savet. Kako odabere tako ce mu biti.

U ovom slucaju su birali izmedju wireless-a i kablovskog interneta, ADSL nisu mogli dobiti jer ne zele da uvedu telefonsku liniju (jer im ne treba).

Kako kod nas prakticno nema trzista, konkurencija je slaba a kada se i pojavi, brzo se dogovore na ustrb korisnika.
Treba sistemski pomogati razvoj trzista a do tada na kvalitet uticati nezavisnim pracenjem kvaliteta usluga provajdera ili postavljanjem obaveze pruzaocu internet usluga obezbedi neki minimalni kvalitet.

Ima provajdera koji ne obezbedjuju ni minimalan kvalitet a kamoli best effort servis.

Da SBB primeni svoje metode na vodovod imali bi normalan pritisak vode posle ponoci do ranih jutarnjih sati a posle toga bi curkalo. Onima u prizemlju prihvatljivo a onima na visim spratovima bi slavine bile suve, da budem slikovit. Ili kada komsija u prizemlju ne trosi vodu imali bi je i oni na visim spratovima a kada je koristi ne bi bilo dovoljno vode za one na visim spratovima. :)
 
Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.distrowatch.com


+210 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:21 - pre 162 meseci
Upravo testiram stariji SBB modem nekih mojih rodjaka iz zgrade, koji su otsutni nekoliko dana, pa su mi dali modem da vidim radi li i kod mene (ista velika zgrada, 12 spratova, 3 ulaza, ja na prvom, oni na srednjem). Test mi je vrlo jednostavan - pustim da se skida ISO sa nekim Linuxom, sto mi na ADSL od 1 Mb/s standardno radi sa 110 i sad to isto pustim na SBB modemu sa 2 Mb/s, i zaista ide duplo brze, oko 238 KB/s, lokacija Beograd - Banjica.

Google - 0,5 sekunde
b92 - 1,5 sekunde

Svestan sam, da to moze drasticno da se smanji kad narod navali. Upravo sada (7. jan 2011, 21:00h) je verovatno relativno malo ljudi na netu, pa su rezultati odlicni. Medjutim, sa ADSL ovakvu brzinu nemam nikad a taj 1 Mb/s placam vise nego rodjaci njihova 2 Mb/s a nije mi jasno zasto nisu uzeli 12 meseci (mladji ljudi, jedan sin treci gimnazije, drugi jos osmogidsnja) pa bi imali 4 Mb/s. Verovatno cu i ja preci na SBB pa sta mi Bog da .
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:27 - pre 162 meseci
Citat:
tdjokic: Upravo testiram stariji SBB modem nekih mojih rodjaka iz zgrade, koji su otsutni nekoliko dana, pa su mi dali modem da vidim radi li i kod mene (ista velika zgrada, 12 spratova, 3 ulaza, ja na prvom, oni na srednjem). Test mi je vrlo jednostavan - pustim da se skida ISO sa nekim Linuxom, sto mi na ADSL od 1 Mb/s standardno radi sa 110 i sad to isto pustim na SBB modemu sa 2 Mb/s, i zaista ide duplo brze, oko 238 KB/s, lokacija Beograd - Banjica.
Google - 0,5 sekunde
b92 - 1,5 sekunde


Imas srece. Da nisi danas pronasao novcic?

Lepo je znati da kod nekoga radi kako treba u nekom trenutku.
 
Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.distrowatch.com


+210 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:41 - pre 162 meseci
Citat:
mmns21: Imas srece. Da nisi danas pronasao novcic?
Ne, nisam Imam informaciju i od pre 6 - 7 dana - bio mi brat u poseti, radio nesto na svom laptopu kod mene pa posle otisao kod onih rodjaka i posle mi kaze da je kod njih brze. Izgleda da kvalitet u ovom slucaju nije trenutan.

Zna li neko da li SBB daje jos uvek iste modeme kao pre ili je sad nesto novije? calexx ti si izgleda dobro informisan o njima, imas li mozda ovu informaciju? Ovaj sa koga se javljam je WebSTAR is a trademark of Scientific-Atlanta. Scientific-Atlanta and the Scientific-Atlanta logo are registered trademarks of Scientific-Atlanta, Inc. 2004 Scientific-Atlanta, Inc a izgleda ovako:

Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

waikiki

Član broj: 51675
Poruke: 702
*.dynamic.sbb.rs.



+130 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:47 - pre 162 meseci
Ja se ne zalim. Evo, vec dve godine od kako sam presao na SBB..



U KI su skoro svi presli sa ADSL-a na SBB, i koliko mi je poznato retko ko se zali na kvalitet.. ADSL je ostao uglavnom po firmama..
 
Odgovor na temu

mmns21

Član broj: 17513
Poruke: 221
*.adsl.verat.net.



+18 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 20:56 - pre 162 meseci
Citat:

U KI su skoro svi presli sa ADSL-a na SBB, i koliko mi je poznato retko ko se zali na kvalitet.. ADSL je ostao uglavnom po firmama..


Primetio sam da je i u Novom Sadu navala, ljudi redovno stoje na ulici u redovima ispred naplatnog mesta SBB-a na Bulevaru oslobodjenja. Ko zna o cemu se radi, shvatice.
 
Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.distrowatch.com


+210 Profil

icon Re: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski07.01.2011. u 21:36 - pre 162 meseci
Da probam i ja, uvek iznova zaboravim na ovaj test. Evo, imam nekog prijatelja u Koloradu, pa da vidim



Dobro je.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: telekomov adsl ili sbb-ov kablovski

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 25477 | Odgovora: 52 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.