Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 17141 | Odgovora: 70 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cozmo_im
Ivan Miladinovic
Direktor svemira i galaktickih
postrojenja
Zemun

cozmo_im
Član broj: 31495
Poruke: 5566
*.dynamic.sbb.rs.



+896 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)04.06.2011. u 20:03 - pre 157 meseci
Sticajem okolnosti (rad u medijima) znam da se ovakve izjave pripremaju, i to dobro.

Znaci priprema nije izgovor. Izgovor je ona sama i taj blam.
 
Odgovor na temu

triac

Član broj: 280995
Poruke: 155
*.dynamic.sbb.rs.



+29 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)04.06.2011. u 20:42 - pre 157 meseci
Citat:
cozmo_im:  Izgovor je ona sama i taj blam.


Da nam je samo to problem
 
Odgovor na temu

flighter_022
L2 Applications Administrator
NS

Član broj: 18499
Poruke: 740
*.talia.net.

ICQ: 23089150


+232 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)04.06.2011. u 22:18 - pre 157 meseci
Ja sam jako retko vidjao da strani politicari daju izjave na jeziku razlicitom od njihovog sluzbenog, cak i kada su u poseti nekoj drugoj zemlji, a posebno kada su na svom terenu. A kada i koriste neki drugi jezik, to nikad nije bilo ovako brljivo.
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 01:37 - pre 157 meseci
Citat:
flighter_022: Ja sam jako retko vidjao da strani politicari daju izjave na jeziku razlicitom od njihovog sluzbenog, cak i kada su u poseti nekoj drugoj zemlji, a posebno kada su na svom terenu. A kada i koriste neki drugi jezik, to nikad nije bilo ovako brljivo.


Upravo to i jeste najsmesnije! A jos smesnije je bilo kad je Tadic objavio hapsenje na engleskom! Ej, predsednik nikad ne treba da upotrebljava strani jezik, posebno ne u svojoj zemlji. Kad ste culi nemackog, ili francuskog predsednika/premijera da govore i jedan drugi jezik osim zvanicnog jezika svoje zemlje? Nikad!

Ali, kompleksi nize vrednosti su cudo. A nasi politicari su malogradjanski mediokriteti, koji misle da ce ih tako neko vise ceniti. Strasno. Isto kao sto klinci misle da ce ih stranci bolje razumeti ako pisu samo latinicom.

O znanju engleskog doticne ministarke ne vredi trositi reci... :'(

Samo nesto ipak ne mogu da verujem da je imala napisanu onakvu puskicu. Nije valjda tolika curka?
 
Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.distrowatch.com


+210 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 04:07 - pre 157 meseci
Citat:
EmilijaV: Samo nesto ipak ne mogu da verujem da je imala napisanu onakvu puskicu. Nije valjda tolika curka?
Zasto pljujemo na sve oko nas kad i mi sami nismo bas nesto? Jeste to zbog brojnih okolnosti, ali je tako.

Sa engleskim se mucim od tamo neke 1955 godine i bas radim puno. I tehnicki tekstovi i gledam neprestano filmove (hvala bogu i nasim jadnim distributerima (pa i tudjim - nismo im interesantno trziste pa nam i oni pustaju starudiju) isti film i po 30 puta gledam itd.). Godinama sam ucio engleski iz jednojezicnih recnika, koje su mnogi iz mog okruzenja uporno zvali enciklopedije. Znaci, ucio sam ga kao da mi je maternji, u okviru mojih mogucnosti. Bio sam kratko vreme u Engleskoj, Irskoj, SAD. Tesko bi mi bilo da prihvatim kad bi mi neko rekao da nemam pojma. Ne znam ja mnogo, ali sam svestan svojeg neznanja i ne guram se tamo gde ne pripadam.

Sa druge strane, imam i relativno veliko zivotno iskustvo. Nisam nesto posebno star, jedva 68, ali sam ziveo intenzivnije od mnogih, u vise okruzenja, razni hobiji, druzenje sa lokalnim stanovnistvom u tudjem okruzenju gde sam ziveo (Srbi obicno rade u Nemackoj a zive u Srbiji, ja sam i radio i ziveo u zemlji u kojoj sam radio) i opet se susrecem sa nadobudnim stilom diskusije gde "svi sve znaju" ili nemaju ni malo postovanja za tudj stav, nije bitno da li je to stav nekog od 68 ili 18 godina. Elem, blaga katastrofa, nedostaje elementarna kultura dijaloga i zivota.

E dosta vredjanja, da predjem na stvar za one koji su imali strpljenja da procitaju gornja dva pasusa. Ja verujem da je imala onakvu puskicu i znam zasto. Ko ne zna - neka lepo pita. Ali da bih skratio postupak reci cu odmah. Definitivno joj je neko sastavljao tu izjavu, na brzinu. Neki prevodilac (prevodioc (?)), neko drugi ko zna engleski bolje, djavo zna, ali je bio prisutan cajtnot zbog vec opisanih i poznatih okolnosti - UHAPSEN MLADIC, PLANETA SE UZNEMIRILA! - svi se uzvrpoljili i posizeli, sa sve Tadicem na celu. Taj koji je pisao puskicu je svestan da pise nekome ko ne zna sve te reci i bolje mu je da joj napise po Vuku, a ni on sam nije bas siguran kako se sta pise a sve i da jeste opet se vracamo na ono da pise osobi koja ne zna, pa je opet bolje da joj napise po Vuku.

Eto, to je objasnjenje. Jeste sramota i greota sto nasi ministri ne znaju svi engleski kao Jeremic, ali za to treba da se pogodi mnogo okolnosti, to se ne uci samo u skoli u Srbiji. Dok negde ne zivis ne mozes taj jezik govoriti opusteno i potpuno i to je to. Zato se ide (a mi dugo nismo isli) u inostranstvo, privatno, poslovno, na doskolovanje, na neke sastanke, kongrese i svasta nesto, to je mnogo komplikovanije nego nabubati recnika napamet. Kao sto je neka devojcica rekla za svog tatu: "On zna ceo francuski!"
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 05:29 - pre 157 meseci
@tdjokic

Sve si ti u pravu, nju niko ne tera da uci, niti mora da zna. Ali poenta mog posta je da ona uopste i ne mora da se obraca novinarima na engleskom! Zasto? Ona je ministarka pravde zemlje Srbije, u zemlji Srbiji i njeno je da zna pravo i srpski (ako ih zna), a moze da se izjasnjava na srpskom. Isto kao i dragi nam predsednik. Nervira me ta malogradjanstina nasih politicara. Na toj konferenciji za stampu (kao i na onoj kad je Tadic obavestio javnost) NIKO nije bio duzan da daje izjave na engleskom.

Zaista, samo Jeremic je taj koji mora da zna jezik. Uostalom, pogedajte UN. Koliko njih tamo govori na svom jeziku. Ucenje jezika je stvar volje.

Ali kad je vec pristala, onda je sa onom puskicom ispala jos gluplja. Zaista!
 
Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
Poruke: 8305
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.distrowatch.com


+210 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 06:07 - pre 157 meseci
Ja vec u nekoliko postova naglasavam da su se nacisto izgubili tih dana oko Mladica a vi nikako da poverujete. Bez obzira da li su ga aktivno skrivali ili ne, sad je ili doslo vreme da im se isplatilo da ga predadu ili su ga tek sada nasli, bilo kako bilo, ali sam taj cin objavljivanja da je uhapsen, pa ono slanje i ceo taj uslovno receno cirkus (jer 7 - 8.000 mrtvih nikako nije cirkus) i sva njihova briga da iz toga izvuku za sebe i drzavu sto vise, je doprinela tome da su presli na engleski, jer mi kicmu vise nemamo, zavisimo direktno od Amerike i ostalih i skoro da smo prisiljeni da puzimo pred njima. Kad kazu skoci, mi samo pitamo "Koliko visoko?".

Sa druge strane, tu je prisutan i tehnicki problem. U UN imaju stalne prevodioce a ovo je bila prigoda sklepana u par dana, jednostavno nije bilo moguce organizovati toliko prevodioca za sve novinare u tako kratkom roku i pod pritiskom straha od demonstracija i sta ce reci Zapad, sta Istok, hoce li nasa Desnica da poludi i sve porazbija i tako dalje. Ovo je jednostavno bila vanredna situacija i tu su radili kako su znali i umeli. Ostale situacije namerno ne pratim, ne volim da ih slusam ni na srpskom a ni na engleskom, osim Jeremica. Nije nama problem samo kako pricamo nego i sta pricamo.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 16:23 - pre 157 meseci
^ U UN se koriste svi jezici koji se u svetu govore, pa prema tome i moraju da imaju timove prevodilaca. Isto kao i u EU. Da, vidim da ni u toj EU ne postoji neki zvanicni jezik, nego su svi podjednako tretirani!

Nasi politicari nisu u obavezi da novinarima daju izjave na engleskom, isto kao sto nisu obavezni ni u Ceskoj, ni u Grckoj. Kako ce novinar da se snadje, to ne njegov problem, uostalom on zvanicne izjave dobija prevedene. I za ovakve slucajeve ne trebaju nikome timovi prevodilaca (jer se ne radi o 200 jezika), nego je dovoljno da neko prevede zvanicnu izjavu na engleski, a za to valjda postoji neko u celoj Vladi. Uostalom, zasto sluzi Vlada ako ne ume da se snadje u jednoj vanrednoj situaciji?

Poenta je upravo u tome sto kazes - da mi kicmu vise nemamo! Samo mislim da oni nas i ne teraju da puzimo toliko, koliko mi to sami sebi namecemo kao neku obavezu. A to je jos gore!
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16696
*.dip.t-dialin.net.



+7180 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 16:32 - pre 157 meseci
O kakvim bre vi kicmama pricate?

Ovo sa engleskim nije stvar "kicme" nego klasicne nekompetencije.

Kapiram da je doticna htela malo da se pokaze kako je "svetski covek" ("svetska zena") i kako moze da drzi KZS na engleskom i to je to... Verovatno nije bilo nikog da joj objasni da je pametnije da se to uradi drugacije - bilo preko prevodioca ili preko ovlascenog sekretara zaduzenog za stampu (kapiram da niko ne bi ni smeo to da kaze MMMMinistarki)... naravno, kako nas je bog dao, znanje medjunarodnih diplomatskih jezika ne bi bio uslov za posao tog sekretara, vec partijska knjizica :(

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 16:49 - pre 157 meseci
@Ivan

Nisam mislila na nemanje kicme u smislu koje je ovde rasprostranjeno, nego na malogradjanstinu! Misle ljudi da ce izgledati "evropskije" ako svaku izjavu procitaju na engleskom.
 
Odgovor na temu

stil

Član broj: 4832
Poruke: 2066



+419 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:04 - pre 157 meseci
A da je pričala na ruskom bilo bi u redu :)))

Poenta priče je da je R.M. otišao u Hag da se vidi da li je kriv ili nije. Sve ostalo su trice i kučine. E sad dal' ona zna engleski ili ne zna. Ona je pravnik a ne lingvista. Trebala je da traži prevodioca ali gafovi se dešavaju. U ovoj priči to i nije najbitnije.
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:09 - pre 157 meseci
Citat:
stil: A da je pričala na ruskom bilo bi u redu :)))


Zasto bi govorila na ruskom? Dovoljno je bilo sve reci samo na srpskom.
 
Odgovor na temu

stil

Član broj: 4832
Poruke: 2066



+419 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:14 - pre 157 meseci
Ja sam mnogo puta video da stranci na visokim funkcijama kad žele da nam se obrate govore na srpskom. I taj njihov srpski liči na Malovićkin engleski :)) Tako da tome ne pridajem previše značaja :)
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16696
*.dip.t-dialin.net.



+7180 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:19 - pre 157 meseci
Citat:
stil
A da je pričala na ruskom bilo bi u redu :)))


??!?!?!?!?!

Sta li se odigrava u tvojoj glavi... Tema je neprofesionalizam - ako ne znas adekvatno neki strani jezik, ili govoris svojim maternjim jezikom koji profesionalni prevodilac onda prevodi, ili odnos sa stampom delegiras na profesionalca (sekretar za stampu i sl...).

Znas zasto?

Zato sto neprofesionalnim ponasanjem brukas ne samo sebe (to je nebitno) nego i svoju zemlju. Ne postoje dzaba protokoli u drzavnim poslovima, bas zato da ne bi svaki genije na funkciji mogao da odredjuje sta je "sustina" kako se njemu svirne.

Citat:

Poenta priče je da je R.M. otišao u Hag da se vidi da li je kriv ili nije. Sve ostalo su trice i kučine. E sad dal' ona zna engleski ili ne zna. Ona je pravnik a ne lingvista.


Poenta OVE price je neprofesionalnost doticne. To sto si ti upao kao ninja na temu i krenuo da insinuiras nesto drugo nece promeniti fakat da se ovde prica o necemu sasvim drugom od toga sta ti mislis da je "sustina".

Citat:

Trebala je da traži prevodioca ali gafovi se dešavaju. U ovoj priči to i nije najbitnije.


Nope, sinak - u OVOJ prici, na ovoj temi je to najbitnije - to je zapravo i sama tema.

'Fala bogu, pa dok svako moze da kaze "sve ostalo su trice i kucine, znam ja sta je sustina" da ce se "gafovi" desavati - samo sto to onda nisu nikakvi "gafovi" vec normalne posledice takvog stila u radu.


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

stil

Član broj: 4832
Poruke: 2066



+419 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:29 - pre 157 meseci
:))

Eto, još me niko do sad na forumu nije zvao nindža :)

Al' da se vratimo na temu.

Ona jeste napravila gaf. Međutim taj gaf obično potenciraju oni koji kojima se ne sviđa to što je potpisala Mladićevu otpremnicu za Hag. Zašto Ruski, pa rusi su dali azil Miri i Marku koji su iz iste čorbe ko i Mladić.

Neprofesionalno je, trebala je da traži prevodioca. I to je to. Njeno osnovno zanimanje je pravnik pa ako neko želi da traži način da je diskredituje neka nađe nešto na tom polju.

To je iz kao iz one priče: Pobedio sam boksera u šahu a šahistu u boksu :)

 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16696
*.dip.t-dialin.net.



+7180 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:39 - pre 157 meseci
Citat:
stil
Ona jeste napravila gaf. Međutim taj gaf obično potenciraju oni koji kojima se ne sviđa to što je potpisala Mladićevu otpremnicu za Hag. Zašto Ruski, pa rusi su dali azil Miri i Marku koji su iz iste čorbe ko i Mladić.


A ti imas natprirodne sposobnosti citanja misli, pa znas ko na ovoj temi ima problem sa potpisivanjem mladiceve otpremnice za Hag?

Evo ja bih ga strpao u avion za Hag jos pre 10 godina i apsolutno podrzavam akciju Srbije (iako mislim da je trebala da se desi mnogo ranije) pa OPET smatram da je izuzetno neprofesionalno sazvati pres konferenciju i davati izjave na bantu engleskom.

Sta cemo sad? Ovde je tema bas to - a ti si upao da solis pamet drugima o necemu sto uopste nije tema.

Citat:

Njeno osnovno zanimanje je pravnik pa ako neko želi da traži način da je diskredituje neka nađe nešto na tom polju.


Varas se - i zapravo ovaj tvoj citat pokazuje koliko ocigledno ne kontas problem.

Sustina problema je da drzava Srbija, tj. njene institucije nemaju profesionalne protokole kojih se njihovi predstavnici pridrzavaju. Kapiras?

Ta prica o tome "da je ona pravnica" i nekakvo zacikivanje da mi nju treba da "diskreditujemo na njenom polju" je smesna zamena teza u nedostatku argumenata. Nije uopste u pitanju njena pravna strucnost niti to neko uopste dovodi u pitanje (to je za ovu temu nebitno), vec to da ona moze bez problema da izadje i da daje izjave na bantu engleskom u zvanicnom kapacitetu drzave Srbije.

To je problem.

I to mnogo veci nego sto se tebi cini, zato sto taj problem oslikava javasluk i totalnu odsutnost standarda i protokola ponasanja u institucijama drzave Srbije.

Tebi je to mozda "sitnica" - ali budi siguran da je ta sitnica samo vrh brega - bas kako The Ministarka moze bez protokola da izadje i prica kao Tarzan, tako verovatno moze i da potpise kojesta i da iskrivi bilo kakva druga pravila... i ne samo ona, vec verovatno i cela vladajuca garnitura - dovoljno je da budes "Ministar" pa da ti to automatski daje prava da sam izmisljas protokole i radis stvari "na svoj nacin".

Gaf malo sutra - kao sto rekoh, to je samo tuzna posledica mnogo veceg problema.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

the_tosic

Član broj: 37314
Poruke: 381
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+128 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:39 - pre 157 meseci
Znas kako isto kao sto se podrazumeva da recimo uciteljica ne bude odrpana, prljava, nema duge strokave nokte. Isto tako se podrazumeva da ministar zna bar neki svetski jezik. Ako nije nesto posebna u odnosu na ostalih x00000 pravnika, zasto je ministar.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16696
*.dip.t-dialin.net.



+7180 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:44 - pre 157 meseci
Ma ne mora znati ni engleski (mada bi to bilo cudno) - poenta je da moraju postojati protokoli koji drzavu stite od blamaza kojekakvih politicara karijerista.

Institucije drzave i protokoli tih institucija bi morali biti bitniji od individualnih politicara koji dolaze i odlaze. Postoje jako dobri razlozi zasto to mora da bude tako ako drzava zeli da se nazove funkcionalnom i civilizovanom.

Sve je to odraz one stare bolesne izreke "necemo se drzati propisa kao pijan plota" koja plasticno oslikava kancerogeno tkivo drzave :( Ovo sa bantu engleskim samo odzvanja i vrlo je lako uocljivo - covek moze samo da pretpostavi koliko drugih bahatluka biva ucinjeno svaki dan u ime svakojakih "ministrovanja".

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

EmilijaV
Forumska tetka
Beograd

Član broj: 159453
Poruke: 206
*.dynamic.sbb.rs.



+62 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:50 - pre 157 meseci
Citat:
stil)
Ona jeste napravila gaf. Međutim taj gaf obično potenciraju oni koji kojima se ne sviđa to što je potpisala Mladićevu otpremnicu za Hag. Zašto Ruski, pa rusi su dali azil Miri i Marku koji su iz iste čorbe ko i Mladić.


Varas se! Evo meni se bas svidja sto je potpisala Mladicevu otpremnicu za Hag. Ova tema uopste nije politicka. Mogla je da daje izjavu i o zakonu o cistom vazduhu, pa da na isti nacin blamira drzavu.
 
Odgovor na temu

stil

Član broj: 4832
Poruke: 2066



+419 Profil

icon Re: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)05.06.2011. u 17:51 - pre 157 meseci
Ivane, što se protokola tiče tu si u pravu. Treba to ispraviti to stoji. Gafovi se dešavaju pa se posle to ispravi jer ljudi reaguju. I treba tako ali nije smak sveta. Toliko. Drugom ministru posle ovolike negativne reakcije ljudi nešto ovako neće pasti na pamet i ide se dalje. Na greškama se uči.

 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Snezana Malovic i konferencija na Engleskom (majko mila blama) :)

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 17141 | Odgovora: 70 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.