Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vanzemaljci i Buducnost Zemlje

elitemadzone.org :: MadZone :: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje
(Zaključana tema (lock), by Goran Mijailovic)
Strane: << < .. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 230463 | Odgovora: 1682 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

EmmaR
Srbija

Član broj: 269847
Poruke: 466



+172 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 01:37 - pre 155 meseci
@onaj

Pod 2. prvenstveno sam mislila na mogućnost slične građe a ne istovetnost. Pogledaj ovu našu planetu - postoje različite rase sa identičnim genetskim potpisom, u smislu da ne postoje drastične razlike u varijaciji gena, a sve to zbog različitih geo-klimatskih karakteristika podneblja na kojima su proveli najviše vremena (mešanje je deo novije istorije i rezultat napredovanja tehnike, prvenstveno savremenijih saobraćajnih sredstava). Postoji mogućnost javljanja i na dalekim planetama vrste humanoida pri čemu su uzete neke osnovne karakteristike: uspravan hod, glava okruglastog oblika (teško da bi mogla da bude četvrtasta) na kojima se nalaze čula vezana za vid, ishranu i sluh, razdvojene funkcije prednjih i zadnjih ekstremiteta sa izdeljenim krajevima - tj. prstima (najmanje 4 komada, pretpostavljam i ne mora biti isti broj i na prednjim ili zadnjim ekstrmitetima), sličan metabolizam (mislim na hemijske materije jer slični svetovi podrazumevaju sličan raspored hemijskih materija), da su pretežno kopnena vrsta. Ostale, detaljnije, karakteristike bi zavisile od geografsko-klimatskih osobina okruženja. Ovo je samo jedna moguća varijacija, dok postoji bezbroj drugih mogućnosti pa čak i moguć scenario da su tamo postojali i preživeli dinosaurusi i da su se razvili u inteligentna superiorna bića. Mada, naučno je dokazano, da s obzirom na činjenicu da svemir i nije najbezbednije mesto za život (prirodne nepogode, opasnosti od asterioda, razvojni ciklus matične zvezde,...), veću verovatnoću dugoroćnog preživljavanja (mereno u hiljadama godina) imaju sitniji organizmi, relativno neosetljivi na temperaturne promene (veličina im omogućava da se uspešnije sakriju od velikih grabljivaca, a relativna neosetljivost na temperaturne promene im obezbeđuje duži vremenski period prilagođavanja u slučaju neke neočekivane promene). S toga, teško je očekivati postojanje superinteligentih džinova reda veličine jednog Treksa.
Pod 3. ako su u stanju da dođu do nas, automatski povlači za sobom da poseduju veću racionalnu inteligenciju pa čak i u slučaju da su ukrali svemirski brod, jer ipak treba provaliti kako to radi. OK, ovo ne mora da bude isključivo u slučaju paralelnih svetova - jer tada može da dođe i do slučajnih upada od strane neinteligentnih bića a tek ako se motaju oko portala na strani gde su samo kućni ljubimci inteligentnim bićima. No, opet, mnogo mnogo je veća verovatnoća da su znatno inteligentiji od nas. Ovde, ako pogledamo razvoj ljudske vrste: veća inteligencija može se izjednačiti sa proporcionalno smanjenom mogućnošću "intuitivnog" snalaženja u prirodi (znači, van bilo kakve vrste naseobine) bez blagodeti aktuelne tehnologije, što bi nama dalo prednost (em, domaći teren, em slabija tehnologija koja zahteva prilagođavanje okruženju koje je još uvek nadmoćno nad nama), sem u slučaju obesne rase koja čisto radi zadovoljstva uništava planete koje joj se nađu na putu.

S obzirom na činjenicu da se mnogo manje zna o (eventualnom) vanzemaljskom životu nego što se zna, prostor za pretpostavke je jako širok - pa ko je šta u stanju da zamisli. Dok nas ne lupe po glavi, pa saberemo dva i dva.
ER
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 09:58 - pre 155 meseci
Citat:
EmmaR: S toga, teško je očekivati postojanje superinteligentih džinova reda veličine jednog Treksa.


Ništa nije nemoguće, baš sve opcije su u igri. I mi smo džinovi na primer u odnosu na pacove, i mi smo prilično neotporni na bolesti odnosu na pacove ali smo u trci zvanoj razvoj inteligencije bili brži od njih. Takodje, na zemlji su dinosaurusi bili raznih veličina, bilo je džinovskih ali i vrlo malih brzih, spretnih i manje spretnih, mesoždera i biljojeda itd. da nije bilo poremećaja uslova životne sredine (koje je vrlo verovatno izazvala jedna obična poveća kamenčuga iz svemira) sve bi bilo drugačije a taj dogadjaj je tek samo jedan od faktora pored mnogo, mnogo drugih najrazličitijih faktora koji se stalno dešavaju i utiču na dalji tok razvoja života tj. pojedinačnih vrsta.

DNK vanzemaljaca zato ne mora da bude slična DNK ljudi čak i kada bi bili slični uslovi za razvoj života. Postoji dobra verovatnoća i da se život razvije u bitno različitim uslovima (čak su i na zemlji nedavno pronadjeni oblici života koji kao da su sa druge planete jer se život prilagodio nekim specifičnim lokalnim uslovima) pa ti vidi šta je sve moguće a gotovo sve je moguće pa negde verovatno postoje i inteligentna insektolika bića (a znamo kakve sve varijacije u izgledu mogu imati insekti).

Citat:
EmmaR:
Pod 3. ako su u stanju da dođu do nas, automatski povlači za sobom da poseduju veću racionalnu inteligenciju pa čak i u slučaju da su ukrali svemirski brod, jer ipak treba provaliti kako to radi.


Da, to je kada su u pitanju inteligentniji od nas a zašto odbaciješ mogućnost postojanja i onih inteligentnih bića koja nisu u stanju da dodju do nas? I mi smo inteligentna bića pa još uvek nismo u stanju da da odemo u goste kod drugih inteligentnih bića u svemiru. Jednostavno, postoji široka skala razvoja inteligentnih bića i mi smo negde na toj skali ali nismo ni na dnu ni na vrhu razvoja. Prema tome postoje vanzemaljci sa razvijenom tehnologijom kao iz SF filmova (i još razvijenijom) a postoje i oni koji se negde još uvek makljaju hladnim oružjem i bore za teritoriju misleći da je njihova planeta ravna ploča i da je centar univerzuma a postoje i oni koji su na sličnom razvoju kao mi. Svemir je ogroman.


[Ovu poruku je menjao Onaj dana 30.07.2011. u 11:10 GMT+1]
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

EmmaR
Srbija

Član broj: 269847
Poruke: 466



+172 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 11:19 - pre 155 meseci
OK, slažem se da su sve opcije u igri. Ono što sam napisala može se smatrati samo vrhom (ako ne i samo delićem vrha) ledenog brega.

S druge strane, kada mislim na to da su inteligentnija bića - polazna osnova su bića koja nas (navodno - bez ovoga se ne može, jer ne postoje publikovani sigurni dokazi) posećuju. Ostali su zanemareni, za sada. O njima će moći da se razgovara, diskutuje, tek kada mi, kao inteligentija vrsta, budemo u stanju da dođemo do njihovih planeta i budemo u stanju da ih registrujemo (bilo opitima -npr. hemijskom analizom i mikroskopima da otkrijemo bića reda bakterija, bilo opažajno - tj uz pomoć sopstvenih čula pri čemu se apsolutno prvenstvo daje čulu vida a zatim i/ili čulu dodira) i/ili o njima saznamo od posetioca iz svemira (koji su, opet inteligentniji i potiču sa planeta na kojima je zanemarljiva verovatnoća da budu jedina živa vrsta, toliko zanemarljivo da može da se kaže da je nemoguće).
Pri eventualnom otkriću vanzemaljskih primitivnih organizama reda radi bakterija, ne može se biti 100% siguran da je to stvarno vanzemaljac ili je samo u pitanju kolonizovan zemljanin, pogotovo kada su u pitanju planete Sunčevog sistema koje su bile posećene od strane neke naše veštačke sonde (ne računaju se one u orbitama koje nikada nisu dospele do površine). Naime, dokazano je i dokazuje se da pojedini sojevi bakterija mogu da prežive višemesečno, pa čak i višegodišnje putovanje kroz vakum svemira i da kada se vrate na zemlju i dalje budu živi. Doduše, njih bi "odala" genetska osnova. Ali, s druge strane, i vanzemaljci mogu imati začuđujuće sličnu DNK sa zemaljskim vrstama, uključujući i slične genome i hromozome.

Za nas, sa ovakvom tehnologijom, kojom nismo u stanju da dopremo dalje od Plutona i za to je potrebno višegodišnje putovanje, sa još uvek znatnom neizvešnošću da li će lenderi uspeti da slete na površinu i još većom neizvešnošću da li će da rade u stranim uslovima (velika varijacija u temperaturama, različiti sastav atmosfere i tla, velika koncentracija neprijateljskih materija, prvenstveno kiselina, snažna električna pražnjenja, orkanski vetrovi naspram kojih su i najjači vetrovi na Zemlji samo povetarci,...) i koliko će uopšte da rade (tamo nema ljudske ruke da popravlja kvarove i vadi zaglavljene rovere), prvenstveno bi bile zanimljive vrste koje do nas mogu da stignu, tj inteligentnija bića. Onoga trenutka kada budemo u stanju da lično ili putem sofisticiranih automatizovanih letilica i robota detaljnije istražimo okolne svetove, počevši od Sunčevog sistema, moći će da se govori i o manje inteligentnim bićima. Ali, kao što sam već navela: Prvo do njih treba stići a zatim ih i detektovati.

Život na zemlji je takav kakav je zahvaljujući spletu raznih okolnosti - tj savršenom skladu događaja i pojava, gde su preživljavale najbolje prilagođene vrste kojima uz to nije bio problem da mutiraju i još bolje se prilagode. Uostalom, mutacije su svakodnevna pojava i svako razmnožavanje, ma na koji način se odvijalo, nosi sa sobom "rizik" genetske mutacije a sve u cilju preživljavanja vrste. Dobre mutacije nastavljaju i dalje da žive kroz potomstvo, dok loše mutacije, uglavnom, završavaju se sa životom "mutanta" pri čemu one najgore obično u sebi sastoje kod - genetsku kombinaciju koja im onemogućava razmnožavanje. Ovde, što se tiče ljudske vrste: uz pomoć nauke, prvenstveno medicine, kvarimo prirodi posao - preživljavaju jedinke koje inače ne bi imale nikakvu šansu za preživljavanje (pa makar dobili maksimalnu negu ali bez korišćenja savremenih pomagala i lekova), od čega veliki broj na kraju ima svoje potomstvo koji, bez obzira da li je kod njih manifestovan loš gen, su nosioci nepoželjne mutacije.
Život, ako se gleda osnova - geni i DNK je sebičan: To je onaj urođeni instikt ka preživljavanju, kao da sva živa bića u sebi imaju kod koji ih navodi da baš njihova vrsta mora da preživi. Naravno, ne uspevaju svi.
Pročitaj ovo nastanak života.


A ovo je samo Zemljin pratilac i dobro je dok nas ne stigne.
Kamence koje se seta po Zemljinoj putanji






[Ovu poruku je menjao EmmaR dana 30.07.2011. u 12:29 GMT+1]
ER
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 11:35 - pre 155 meseci
Okruženje i ponašanje samih živih bića postepeno oblikuju život. Onda kada dodje do dovoljnih promena da živo biće može da koristi predmete kao orudje (npr. kamen, komad stene, deo biljke itd.) počinje nova faza razvoja a to je razvoj tehnologije od najprimitivnije do složene.

Zato budite srećni zbog položaja palca na našim rukama jer nam je takav položaj palca obezbedio lakše korišćenje (hvatanje) predmeta i početak tehnološkog razvoja

Drugi bitan faktor za razvoj tehnologije i same inteligencije je razvoj komunikacije - od neartikulisanih zvukova i znakova preko razvoja govora i pisma do modernih načina prenosa takve komunikacije a u budućnosti je moguć razvoj danas nezamislivih načina komunikacije. Zato budite srećni zbog gradje jezika, podjezične kosti itd. zbog mogućnosti govora a takodje ponovo i zbog položaja palca zbog mogućnosti pisanja.

Treći bitan faktor je sam način organizovanosti grupa bića (čopor, pleme, kasnije država, itd.). Stanje u društvu bitno može da promeni tok razvoja bića. Npr. nepostojanje dobrog uredjenja zdravstvene zaštite može da utiče na smanjenje broja populacije ali i surovije prirodne selekcije pa opstaju jedinke sa boljim imunitetom tj. one koje su prirodno otpornije na bolesti. Sa druge strane postojanje dobrog uredjenja zdravstvene zaštite može da utiče na povećanje populacije ali i sniženih kriterijuma prirodne selekcije kada je u pitanju otpornost organizma (ukoliko se ne dodje do stepena bolje imunizacije već samo do lečenja posledica bolesti). I sama ideologija utiče na razvoj života, zamislite kako bi izgledao svet i rasna struktura stanovništva da je Hitler kojom nesrećom imao mnogo veću moć :(((

Postoji neverovatan broj faktora koji utiču na tok promene živih bića, ovo su samo neki faktori koje sam naveo da bih lakše dočarao kakav je evolucija loto bubanj iz kog može da izadje bilo koja kombinacija. Sve utiče, svi uslovi kojima su živa bića izložena utiču na tok evolucije i razvoj živih bića.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 12:08 - pre 155 meseci
Citat:
EmmaR:Onoga trenutka kada budemo u stanju da lično ili putem sofisticiranih automatizovanih letilica i robota detaljnije istražimo okolne svetove, počevši od Sunčevog sistema, moći će da se govori i o manje inteligentnim bićima. Ali, kao što sam već navela: Prvo do njih treba stići a zatim ih i detektovati.


Da, to za putovanje je tačno ako govorimo o fizičkom putovanju, tačno je da je na ovom našem stepenu razvoja teško otputovati dovoljno efikasno da bi se stiglo dublje u kosmos. Ali fizičko putovanje nije jedini način da se stigne negde. Neki ljudi mogu da stignu mnogo dalje svojim umom i duhom nego telom (telepatija, putovanja nefizičkog dela bića itd.).

Kao što nauka nije detektovala dušu (što nikako ne znači da duša ne postoji) tako i mi možemo da govorimo o raznim stepenima inteligencije kod ekstraterestrijalnih tj. vanzemaljskih inteligentnih bića iako nismo fizički stigli do njih. Uzmi samo najlogičniju pretpostavku - kažeš da sigurno postoje u svemiru bića koja su na nivou mikroorganizama, kažeš da sigurno postoje bića koja su na mnogo većem stepenu razvoja od nas - prema tome da bi ta bića stigla od mikroorganizama do stepena neverovatnog razvoja morala su da prodju i onu fazu koja je izmedju. A svemir je ogroman, u tolikom prostranstvu mesta pogodnih za život ima ko zna koliko i razvoj života ne započinje svuda u isto vreme a ni tok ni brzina razvoja života nisu svuda jednaki.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

Galactic Federation
Sabac, Srbija

Član broj: 286901
Poruke: 1
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+58 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 13:55 - pre 155 meseci
Citat:
A sta ako su planete u stvari ziva bica, a mi smo neki vid zaraze koji ih unistavamo :). Mozda su planete neka vrsta nekih elektrona koje kruze oko jezgra neke "celije". Ko zna dal ima nekih "bica" koji zive na nasim elektronima, i tako u nedogled...

Borov model atoma i elektrona je glupost, ali da strukture idu u nedogled u detaljima se slazem.
Mozda imamo "sitne" univerzume u sebi i oko nas koji se stvore u nano sekundi i nestanu. Njima vreme tece neuporedivo brze. Putovanje u njih bi bilo moguce putovanjem kroz prostor/vreme.
Pogledaj naprimer mandelbrot fraktal, ide u nedogled i stalno kreira strukture, kompjuter moze samo donekle da isprocesira, a zamisli sta je u stvarnoj dinamicnoj strukturi materije i prostora.
http://www.youtube.com/watch?v=2tRdLD6vh3g


Ako vec nisam naveo na ovom forumu:
Genetske razlike su velike i na primer mnogi primati imaju veci broj hromozoma i duzi DNK kod, nego covek.
A tek ostale vrste, mnoge naizgled primitivnije zivotinje imaju neuporedivo veci DNK kod.

Velicina raznih genoma u broju nukleotida:

Hommo sapiens (Covek): 3.4 milijarde (46 hromozoma)
Tympanoctomys barrerae (vrsta pacova): 8.21 milijarde (102 hromozoma)
Sisari: 2 - 8 Milijardi
Insekti: 0.1 - 16 milijardi
Amfibije: 1 - 120 milijardi (neki regenerisu delove tela)
Cvetne Biljke: 0.1 - 125 milijardi

Geneticari kada tvrde da je razlika izmedju vrsta mala uzimaju u obzir samo male sekvence koje kodiraju proteine (sto inace mora da bude slicno), a za veci deo DNK koda neznaju cemu uopste sluzi i nazivaju ga "junk DNA" (otpad), medjutim bez ovog raznovrsnog "otpad" koda organizam ne moze da funkcionise i on uopste nije otpad.

Opet ponavljam da su ljudi evoluirali na drugoj planeti ali danasnji DNK je redukovan od originalnog.
Sledeci put kad vidite neku zivotinju setite se da gledate u naprednije bice od sebe.
 
0

EmmaR
Srbija

Član broj: 269847
Poruke: 466



+172 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 20:47 - pre 155 meseci

I da bi se putovalo astralno (nefizička putovanja) potreban je viši nivo svesnosti, pa opet dolazimo do razvijenijih bića.

Život, ovakav kakav je ovde, rezultat je složenih procesa - tačnog tempiranja vremena i događaja, pri čemu je presudna važnost interakcije sa okruženjem: pripadnici iste vrste, ostali živi i neživi svet (uljučujući i samo tlo po kome se hoda).
Kada se pogleda živi svet, nebitno o kom biću se govori, ispada da osnovna komanda za preživljavanje potiče od gena.

Sličnost DNK svih živih bića na ovoj planeti ogleda se u dva isprepletena lanca RNK koji sadrže prečage od istih baza - ukupno 4, dok njihove kombinacije prave razlike među vrstama i još nije sve viđeno i još nije sve napravljeno. Evolucija se i dalje odvija i ko zna šta će da se izrodi do kraja postojanja ovog našeg sveta. Ponavljam, iza evolucije stoje mutacije gena prouzrokovane komplikovanim interakcijama na relaciji jedinka-živi svet-neživi svet. Previše je parametara u igri da bi se došlo do nekog predviđanja razvoja. Može se samo nagađati - jedno do nagađanja jeste da čovek ide u evolucionom pravcu da na kraju u potpunosti ostane bez dlaka (nema kose, nema brkova, nema brade,...) i da se drastično redukuje broj zuba (kao dokaz ovoga novode se umnjaci - koji izrastaju u zrelom dobu i to ne kod svih, a još kad izrastu znaju da prave probleme pa bivaju otklonjeni), da će biti višlji (kinezi su porasli od kada u ishrani češće koriste namirnice životinjskog porekla); a sve to iz razloga promene načina ishrane i tehnologije koja efikasno štiti od klimatskih promena pa više neće trebati prirodan štit.

Hteli ili ne hteli, svi smo u nekakvom srodstvu - DNK srodstvu: Rođaka ti je i ameba, rođaka ti je i voćna mušica, rođak ti je gušter, rođak ti je i oragutan,..., joj, pa i mi smo u srodstvu.
Kada se gleda na DNK srodstvo, tj pripadnost vrsti, ide se na procenat sličnost DNK: Ne znam tačno o kom procentu se radi ali čini mi se da je negde oko 85%. (kada se utvrđuje srodstvo među pripadnicima iste vrste, ide se na 97-98%)

Junk DNK je evolucioni produkt: ona krije razvojne etape vrste. Što je neka vrsta imala duži razvojni put, duži je DNK lanac, poseduje više genoma. Čovek je, otprilike, najmlađa vrsta na planeti.
Prema tome, duži lanac DNK - veći genom, ne znači da je ta vrsta naprednija. To znači da je samo imala duži razvojni ciklus.
Prvo su postojali jednoćelijski organizmi, pa su došle biljke, pa onda životinje (vodene, pa vodozemci, pa gušteri, pa ptice i sisari). Zatim kada su se grupacije ustalile, nastala je borba za teritoriju: osvojeni su i voda i kopno i nebo; dalje nema šta da se osvaja, sva su područja zauzeta - treba ga samo deliti.

Sposobnost regeneracije delova tela imaju i neke vrste sisara.

--------

Jeste da mi je ovo jedna od omiljenih tema, ali ajde da se vratimo na vanzemaljce, da nam ne bi došli u goste zemljani koji se predstavljaju sa super... i vole crvenu boju pa da nam ukinu zabavu.

Mada, s druge strane: GF naslov ti zalazi u domen SF - pozivaš se na nešto što nije dokazano. Dokazi u obliku priča ne mogu se prihvatiti tek tako; ljudima se priviđa (razlozi mogu biti brojni počev od umora u kombinaciji sa maštom, pa sve do teških neuropsihijatrijskih oboljenja), ljudi mogu da pogreše, ljudi mogu da izmisle. Ok, ne osporavam mogućnost i tačnosti nekih od tih svedočenja, ali problem je u nepostojanja mogućnosti da se one overe. Takođe, ne mogu se uzeti u obzir materijalni dokazi koji zalaze u domen teorija zavera: Čak i fotografije čudnih ljudskih figura mogu se odbaciti a pri tom da se ne spomene photoshop (u jednoj neutralnoj knjizi videla sam dve fotografije - na jednoj je bio vanzemaljac a na drugoj tek oslobođeni zatvorenik iz Aušvica, sličnost je bila jako velika.); NLO je moguće lako snimiti, pogotovo sada kada postoje električni motori - pa malo mašte, još malo više znanja iz elektronike, nešto iz aerodinamike, i dosta volje da se realizuje; ostaci letilice mogu biti bilo šta, počevši od razbacanog raznoraznog metalnog otpada.

Pošto je ovo veoma krupna stvar, istina nam je najverovatnije pred nosom ali je ne vidimo. Možda bi i znali kada ne bi smo bili zaokupljeni sopstvenim s*anjima.


ER
 
0

Galactic Federation
Sabac, Srbija

Član broj: 286901
Poruke: 1
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+58 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 21:53 - pre 155 meseci
Citat:
Prema tome, duži lanac DNK - veci genom, ne znaci da je ta vrsta naprednija. To znaci da je samo imala duži razvojni ciklus.


Ciklus razvoja je trajao isto za sve vrste, jedino mozes da kazes da je broj promena i varijacija bio veci u nekim evolutivnim granama.
Nova vrsta nije nova, nego je mladja grana, i svaka jedinka danas ima svoj genetski put koji je prema prihvacenom modelu jedno 3.5 milijardi godina.
Medjutim raznolikost je ogromna i u velicini genoma i u karakteristikama.
Evolucija cesto kopira kod u blokovima i mutira ga. Mada pitanje je da li je uopste tako jednostavno ili se radi o mutaciji pod dejstvom geometrije talasa u strukturi prostor materije.
Kod koji ima degerativnu funkciju se ne prenosi jer jedinka ne prezivi.

Ameba ima najveci poznati genom 670 milijardi nukleotida, 200 puta veci od coveka.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polychaos_dubium
Sta ako ovaj ogroman kod amebe ima funkciju kolektivne svesti/bica amebe tako da bi sve amebe na planeti pravile jedno ogromno bice sa velikim genomom.

A naprimer plankton od samo milion nukleotida je self-sustaining orgaizam, odnosno sintetizuje sve osnovne amino kiseline u celiji, dok skoro svi drugi organizmi ukljucujuci coveka moraju da unesu hranom nekoliko od 22 aminokiseline.
Zasto napredniji organizmi nemaju tu mogucnost kad je ovaj hiljadama puta manji genom ima.

Generalno veci dnk kod znaci napredniji organizam, i to moze biti u smislu koji mi ne primecujemo.

Recimo da imate kompjutersku igru u binarnom formatu i ona je nekih 3 gigabajta.
Od toga programski kod u aplikaciji zauzima svega 10 megabajta. Ostalo je zvucni zapis, teksture, video, tekstovi, skripte i sve ostale neophodne stvari.

Tako je i sa genomom, samo mali deo kodira proteine ali sve ostalo sadrzi neophodne informacije koje odredjuju strujanje energije u organizmu.
DNK se verovatno ponasa kao skup kalemova koji odredjuju oblik magnetnog polja u telu.
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje30.07.2011. u 23:08 - pre 155 meseci
Citat:
EmmaR: I da bi se putovalo astralno (nefizička putovanja) potreban je viši nivo svesnosti, pa opet dolazimo do razvijenijih bića.


Neki pojedinci mogu postići viši nivo svesnosti i na trenutnom nivou razvoja.

Citat:
EmmaR
joj, pa i mi smo u srodstvu.


Jeste, rođako, svi smo mi velika familija.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

Isak666
DE

Član broj: 178292
Poruke: 758
*.hsi.kabelbw.de.



+586 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje31.07.2011. u 08:48 - pre 155 meseci
Citat:
Onaj
Neki pojedinci mogu postići viši nivo svesnosti i na trenutnom nivou razvoja.


Sta cemo sa onima sto ne mogu da dostignu ni ovaj trenutni nivo svesti?
Ima ih bar 50%.
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje31.07.2011. u 09:37 - pre 155 meseci
Citat:
Isak666: Sta cemo sa onima sto ne mogu da dostignu ni ovaj trenutni nivo svesti?
Ima ih bar 50%.


Ništa, ukoliko su dostigli tek niži nivo svesti a egzistiraju to samo pokazuje da im neki viši nivo svesti nije neophodan za egzistenciju.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

anon70939

Član broj: 70939
Poruke: 2823



+6883 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje31.07.2011. u 13:25 - pre 155 meseci
Bese i ona zivuljka Lenjivac, nekada je bila spretna grabljivica, a onda je nasla smisao svog postojanja, i drvo koje ima u izobilju i moze da zivi od njega do kraja zivota
 
+2

Mio_1
Mio Surfer
CEO
Source Digital
Novi Sad

Član broj: 21338
Poruke: 147
92.244.133.*

Sajt: www.novisad.com


+7 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje01.08.2011. u 17:47 - pre 155 meseci
Ili nešto ovako od Indigo deteta Matijasa:

http://youtu.be/Dh2NkhunEJ0?t=1h10m
Sve ono što ste izgubili nije ni bilo vaše.
 
+1

EmmaR
Srbija

Član broj: 269847
Poruke: 466



+172 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje01.08.2011. u 21:41 - pre 155 meseci
Ih, gde odoste.... telepatija i astralna putovanja na svakom koraku. Ma, dajte! Jedino ako ne računate snove kao astralna putovanja.
U praksi, jako mali broj ljudskih jedinki je sposobno za to, a i njihova sposobnost je neuverljiva.

Leži čova u krevetu, gledaš ga - izgleda kao da spava ili da je negde odlutao, a onda se trgne: "Upravo sam bio na Planeti X što kruži oko Sirijusa, kažu il' da se opametimo ili dolaze da nam zavedu diktaturu kako bi nas naučili da živimo skromno i u miru." Baš je "lako" poveravati mu. zar ne?

Kad već zađosmo u mističnu oblast, setih se jednog istinitog događaja.
Odveo čovek ženu i komšinicu kod vračare - iliti medija (komšinica bila inicijator). Desilo se da u tom periodu je njegova žena nosila crninu (crna odeća + crna marama) za nekim članom rodbine. Fora je u tome da se vračari odnese neki deo garderobe za osobu kojoj se gleda, a ova ponela muževljev džemper (on to nije znao). Kad su stigli tamo, red do kraja sela, on je ostao da čeka u kolima a njih dve stale u red. Stigle na red i počne vračara: Joj, nemojte da brinete za muža njemu je tamo dobro, poručuje vam da ne plačete toliko i da nastavite da živite normalno..... blablablablablabla ... Ove dve se samo pogledale. Na kraju je žena lepo izjavila: Moj suprug je živ, eno ga, čeka nas u kolima.
Inače, radi se o vračari koju svi hvale, kod koje se zakazuje... pa sada... zaključite već nešto. A, da, nije joj to jedini kiks, samo što većina posetilaca maksimalno se trudi da u narednom periodu vidi ispunjenje predviđenog, iako od tog ispunjenja nema ni slovo I.


Nego, Onaj, nešto mi nije najjasnije: Zašta se ti zalažeš? Jesi li "vernik" u nezemaljski život, ili si ovde da kritikuješ?
ER
 
0

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 00:23 - pre 155 meseci
Citat:
EmmaR
Nego, Onaj, nešto mi nije najjasnije: Zašta se ti zalažeš? Jesi li "vernik" u nezemaljski život, ili si ovde da kritikuješ?


Ovako...

Vanzemaljski život postoji. Medjutim, kritikujem grubo svodjenje vanzemaljskog na lokalno/zemaljsko shvatanje života kao i na holivudsko predstavljanje vanzemaljaca - različitosti u svemiru kao i mogućnosti su ogromne, kako po pitanju specifičnih uslova koji utiču na evoluciju vanzemaljskih oblika života, tako i po pitanju svih drugih stvari. Vanzemaljaca ima svakakvih od najjednostavnijih do najkompleksnijih bića od kojih su neka uspela da u ogromnoj meri duhovno evoluiraju. Ima ih i sličnih nama ali i bitno različitih od nas u svakom pogledu.

Citat:
EmmaR:
U praksi, jako mali broj ljudskih jedinki je sposobno za to, a i njihova sposobnost je neuverljiva.


Neuverljivi su oni koji se samo pretvaraju da poseduju tu sposobnost. Oni koji takvu sposobnost stvarno poseduju ne bih baš rekao da su neuverljivi.

Citat:
EmmaR:
gledaš ga - izgleda kao da spava ili da je negde odlutao, a onda se trgne:


Razgovarao sam s jednim takvim, stariji je čovek tj. dekica, držao je nekakav seminar. Nije bio baš previše uverljiv.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

Mio_1
Mio Surfer
CEO
Source Digital
Novi Sad

Član broj: 21338
Poruke: 147
92.244.133.*

Sajt: www.novisad.com


+7 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 20:48 - pre 155 meseci
Uopšte niste obratili pažnju na poslednji pola sata video koji sam postovao gore, a tema je promena polova 2012!

Pri tom nikako ne mislim na potop ili cunami, već na poremećaje i promene u društvu i nama samima unutrašnje (onaj koga piči ego trip ima da se iznenadi jer nikad nije posmatrao sebe iznutra, ali dođe i to na red ;)

Vanzemaljci su za momenat sporedni, moramo da mislimo kako ćemo da se opredelimo i snađemo u bliskoj budućnosti sami sa sobom i sa ljudima oko nas.

Svedoci smo neverovatnih promena (verovanja su različita ovo su činjenica) u svim segmentima, tehnologii najviše pa zatim:

Porodica -> Obrazovanje -> Ekonomija -> Društvo -> Politika

U kom domenu od ovih 5 je trenutno najveći problem/kriza (mada su svi u problemu :) i od koje tačke/oblasti će da krenu promene, šta mislite, da vas čujem...?



Sve ono što ste izgubili nije ni bilo vaše.
 
+1

starkg
Kragujevac

Član broj: 51088
Poruke: 711
*.dynamic.sbb.rs.



+89 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 21:21 - pre 155 meseci
A jbg ne znam Engleski samo malo tehnickog potreban za PC ucio sam Ruski, moze li ko da prevede? :) Bar pola ne razumem...
YU1OTW
 
0

Mio_1
Mio Surfer
CEO
Source Digital
Novi Sad

Član broj: 21338
Poruke: 147
92.244.133.*

Sajt: www.novisad.com


+7 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 21:59 - pre 155 meseci
Evo ovde ima sa titlovima, lakse je kad se cita ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fvWAFhWgB2M&feature=related

Klinac je stvarno neverovatan, opet kazem nebitno u sta verujete.

Ima manje od 20 godina i skojom lakocom on barata i spaja neverovatne pojmove, sve i da je samo puka prica za laku noc opet tera na razmisljanje.

NA KRAJU KAZE DA SVE ZABORAVITE, i da kroz nekoliko dana razmislite da li se neceg secate, tj. rezonujete sa nekim delom od informacija koje ste primili...

Good luck ;)
Sve ono što ste izgubili nije ni bilo vaše.
 
+1

Onaj

Član broj: 260000
Poruke: 131
*.adsl.eunet.rs.



+196 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 22:21 - pre 155 meseci
Citat:
Mio_1
Ima manje od 20 godina


Na tom snimku on kaže da ima 22 godine.
Slobodan i otvoren internet = elementarno ljudsko pravo
 
0

Mio_1
Mio Surfer
CEO
Source Digital
Novi Sad

Član broj: 21338
Poruke: 147
92.244.133.*

Sajt: www.novisad.com


+7 Profil

icon Re: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje02.08.2011. u 23:27 - pre 155 meseci
Super, eto našao si grešku, 3 bambija za tebe ;)




Sve ono što ste izgubili nije ni bilo vaše.
 
0

elitemadzone.org :: MadZone :: Vanzemaljci i Buducnost Zemlje
(Zaključana tema (lock), by Goran Mijailovic)
Strane: << < .. 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 230463 | Odgovora: 1682 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.