Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Otvaranje male firme koja se bavi softwerom

[es] :: E-Poslovanje :: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 28117 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djoca!

Član broj: 14245
Poruke: 117
*.verat.net



Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.03.2004. u 13:00 - pre 246 meseci
Naravno da je normalno i nimalo tupavo da svojom imovinom odgovaras za dugove preduzeca. Ne vidim nista TUPAVO u tome... jel bi mogao da pojasnis sta ja to ne vidim a ti vidis.

Inace za kolegu koji bi da otvara firmu, moj savet je kao i vecine ostalih koliko vidim da zaboravi na to u narednih par godina. Ne vidim sta dobijas. Ako ti je do penzionog, zdravstvenog i ostalog to mozes sam sebi da uplacujes i bez firme. Drugo nista ne dobijas ako su ti poslovi potpuno orijentisani na prodaju preko neta svog software-a. To sto ti trenutno radis je potpuno legalno. Banka ti uzima proviziju i prijavljuje tvoje prihode u poresko, a ti placas porez samo u slucaju da zaradis godisnje vise od 12k eura. To mozes uvek da izvrdas sve dok ne dodjes do sume od recimo 50k eura, jer mozes deo novca da saljes na racun mame, tate, sestre, brata, strica itd... Otvaranjem firme ti se isplati samo ako imas proizvod za domace trziste.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16688
*.dip.t-dialin.net



+7177 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.03.2004. u 13:27 - pre 246 meseci
Citat:

Naravno da je normalno i nimalo tupavo da svojom imovinom odgovaras za dugove preduzeca. Ne vidim nista TUPAVO u tome... jel bi mogao da pojasnis sta ja to ne vidim a ti vidis.


Ne, to nije normalno i prilicno je tupavo, ti kao akcionar u preduzecu mozes da izgubis iskljucivo ono sto si ulozio u firmu. Inace niko ne bi ni ulagao u poslove jer bi mogao da izgubi i nesto sto nema veze sa firmom, tj. mnogo vise od onoga sto je ulozio. Tvoja licna imovina po zakonu apsolutno ne bi trebalo da ima veze sa korporacijom.

Jedino kada mogu da se dovode u vezu je, naravno, ako si svoju licnu imovinu stekao na nelegalan nacin prenosom sredstava iz firme, ili nekim privrednim kriminalom - tj. bilo cim sto se smatra prekrsajem zakona.

Tako funkcionise "ulagacki" kapitalizam - zamisli banka koja ulozi novac kao investitor u tvoj projekat i dobije udeo u vlasnistvu, recimo 100K eur, mora da odgovara za gubitak koji napravi tvoje preduzece zbog loseg poslovanja od 10 miliona eura...

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

mileusna
Miloš Mileusnić
Kragujevac

Član broj: 305
Poruke: 50
*.informatika.com

ICQ: 12677717
Sajt: www.naslovi.net


Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.03.2004. u 14:00 - pre 246 meseci
Citat:
djoca!:
Inace za kolegu koji bi da otvara firmu, moj savet je kao i vecine ostalih koliko vidim da zaboravi na to u narednih par godina. Ne vidim sta dobijas. Ako ti je do penzionog, zdravstvenog i ostalog to mozes sam sebi da uplacujes i bez firme. Drugo nista ne dobijas ako su ti poslovi potpuno orijentisani na prodaju preko neta svog software-a.


Moja razmisljanja se slazu sa ovim u potpunosti. Jedino ako i u tom poslu sa softverom vrag odnese salu, pa dodju partneri koji ocekuju sa druge strane neki ozbiljniji oblik organizacije od jednog freelancera.

Možda nije loše ako ti neko od rodbine/prijatelja ima firmu i sl. pa ako baš bude nešto hitno a da ti treba firma za ugovaranje posla i fakture, da imaš to kao rezervnu varijantu, a ne da otvaraš svoju firmu.
 
Odgovor na temu

srdjandakic

Član broj: 11297
Poruke: 430
*.metrohive.net



+14 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.03.2004. u 16:00 - pre 246 meseci
Citat:
mileusna:
Možda nije loše ako ti neko od rodbine/prijatelja ima firmu i sl. pa ako baš bude nešto hitno a da ti treba firma za ugovaranje posla i fakture, da imaš to kao rezervnu varijantu, a ne da otvaraš svoju firmu.


Ovo je dobra ideja i kao prva varijanta !

Kao programer ce izgubiti fokus sa onog sto zna i sto treba da radi 8h dnevno (pravi Delphi komponente) kada se uhvati u kostac sa papirologijom, propisima i sl.
 
Odgovor na temu

Gilence
Igor CALIC
Novi sad/ Novi Sad
Novi Sad

Član broj: 21826
Poruke: 12
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.03.2004. u 21:29 - pre 246 meseci
Citat:
djoca!:
Naravno da je normalno i nimalo tupavo da svojom imovinom odgovaras za dugove preduzeca. Ne vidim nista TUPAVO u tome... jel bi mogao da pojasnis sta ja to ne vidim a ti vidis.


Gdin.Dimkovic je lepo objasnio, ja nemam sta da dodam. Sve je jasno.
Hvala Dimkovicu.
I da se osvrnem na onaj, jako dobar iskaz, banka ulozi 100k i posle odgovara za gubitak od 1mil. Ijaoo, e da nam je da to dozivimo :) Sala mala, ovo mi se jako dopalo. :)

Ciao.
 
Odgovor na temu

IgorMt
Igor Mocnij
Moskva,Rusija

Član broj: 22079
Poruke: 1
*.elcomsoft.com



Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.03.2004. u 10:57 - pre 245 meseci
Pozdrav svima!

Bokini, ja bih ti sigurno savetovao u ovom trenutku prvo porazmisliti o tome kako bi mogao povecati zaradu, mozda preko on-line distribjutora i resellera u drugim zemaljama i td. Ako dobijes vise para onda mozes otvoriti firmu.
Kod nas u Rusiji sharaware sad je jedan od najboljih vrsta poslovanja za programera. Znam dosta programera koji zive u malim gradovima i imaju dobar dobitak zbog prodaje programa preko interneta. Mnogi su osnivali i svoje firme ali skoro svi su cekali nekoliko godina.

Bas me zanima koliko sharaware je popularan kod vas? Sad vidim da ima ljudi koji se trude. U Rusiji svaku godinu se odrzava medjunarodna shareware konferencija i dolaze amerikanci, englezi, nemci pa i drugi.

IM
 
Odgovor na temu

djoca!

Član broj: 14245
Poruke: 117
*.verat.net



Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom09.03.2004. u 08:15 - pre 245 meseci
Mislim da su malo pobrkani loncici. Prvo, mi nismo govorili ovde o akcionarskom drustvu vec o ortackom drustvu. Tu postoji znacajna razlika, kao i izmedju normalnog preduzeca i ortackog drustva.
Ono sto vi govorite je apsolutno tacno, ali nema nikakve veze sa onim o cemu smo mi pricali. Znaci, kad je rec o akcionarskim drustvima ti si vlasnik odredjenog procenta akcija sa kojima mozes da raspolazes po slobodnoj volji i naravno da nisi odgovoran ako firma propadne ili se zaduzi. Firma svojom imovinom odgovara za sve dugove i oni se u najgorem slucaju naplacuju iz stecajne mase. Slicno je i kod normalnih preduzeca. I kod jednih i kod drugih postoji neka garancija koju polazes prilikom osnivanja preduzeca.
Kod ortackih drustava (nisam siguran da je ovo zvanican naziv, ali je sustina ovo) ta garancija ne postoji, tako da kad ulazis u posao nije potrebno da ulozis cifru od 5-10k koja je tvoja garancija za dugove. Posto ipak moras da imas neko pokrice ti onda garantujes svojom imovinom.
Ako vec idemo na primere. Ti recimo imas firmu koja hoce da kupi od mene robu u vrednosti od 100k, a nemas taj novac. Ti moras da uzmes kredit, bilo od mene ili od banke za taj novac. U svakom slucaju ti treba garancija ili mislis da mozes da uzmes robu na moj rizik. Ni banka ni ja necemo ti dati robu na poverenje, nego ces da garantujes imovinom firme ako je imas u toj sumi (u vecoj tj) ili svojom licnom imovinom jer i mene i banku boli uvo da li ti dobro procenio faktore rizika posla u koji ulozis i naravno da sa tvojom propasti ne zelim i ja da idem dole.
 
Odgovor na temu

Neflernis

Član broj: 6304
Poruke: 262
*.dialup.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.04.2004. u 10:33 - pre 245 meseci
Citat:
bokini:
Pozdrav,

Ako moram da otvorim firmu, zanima me koji "tip" firme je najbolje otvoriti. Dakle nemam nikakvu kancelariju i sl, vec radim od kuce. Da li postoji neki nacin da se placaju porezi i sl. u zavisnosti od zarade, dakle da ne placam neki ogromni iznos koji nisam ni zaradio. Da se ne desi da moram da zatvaram firmu ako prodaja krene slabo.

Takodje da li je moguce da ja i moj drug zajedno nekako otvorimo firmu. Moze da se vodi na jednog a drugi da radi (?) , a da ne moramo da otvaramo ortacko drustvo za koje sam cuo da ima velike obaveze.

Pozdrav i hvala.


Malo sam se raspitivao i ja na tu temu. Sto se tice "male softverske firme" postoje dve mogucnosti da registrujes kao preduzece ili radnju. Preduzece je pravno komplikovanije i ima ih vise tipova, veoma je pogodno za ortakluk gde svaki odgovara samo visinom ulozenog kapitala ciji minimum propisuje zakon. Pa ako propadne, to se gubi. Radnja se lakse otvara, ali tu se garantuje celokupnom imovinom. Ali bez brige obicno su to najosnovniji poslovi i kod radnje ne moras nikoga da zaposlis !

Agencije ovo zavrsavaju za 100 evera, ali mene su savetovali da sam malo prosetam i upoznam se sa papirologijom. Posle nedelju dana istrazivanja, sam ces sve zavrsiti, a ti taman toliko i zaradjujes nedeljno. Pre svega, skupi sve informacije, a kljuc svega je kako ces placati porez. Za to je odgovorna poreska uprava javnih prihoda. Odes tamo i kazes im ja bih radio to i to koliki bi tu bio porez. Pitaj ih i koliko bi placao pausalnu varijantu i ako ti oni kazu onda se presaberi.

Ja sam stekao utisk da ti hoces da stvoris neko ime i da se tako predstavljas. Pametno. Onda imas mnoge pogodnosti i za vize i sve, ali drzava mora uzeti svoje. Ja bih osnovao radnju za proizvodnju softvera i nagodio se za pausalac pri tom glumiti nekoga ko tek pocinje. kad ti inspekcija dodje da vidi uslove rada ti budi onako sto skroman, radis u stanu i tako... Pazi samo da li imas odgovarajuci kvalifikaciju za osnivanje firme.

U principu, osnivanje firme je najmanji problem, mnogo veci problem je naci profit. Banke , konzulati, za kredite i vize se interesuju za podatke o primanjima, a za vlasnike firmi kako posluje firma. Firma koja ima profit 0 nema kredibilitet pa taman da je registrovana na Menhetnu !!! A ti kao takav bolje se ne pojavljuj mislice da si varalica.

Pored toga poslovanje je i rizik ! Kad bi preduzetnik uvek dobijao ne bi se zvao preduzetnik nego dobivalac...
 
Odgovor na temu

pctel
Beograd

Član broj: 13030
Poruke: 10893



+1349 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.04.2004. u 15:42 - pre 245 meseci
Citat:
Radnja se lakse otvara, ali tu se garantuje celokupnom imovinom.


Da, ali niko nije pomenuo da se zatvaranje radnje koja ne posluje dobro po zelji zavrsava prakticno sa "dobar dan", a kod firme je to proces koji cesto traje mesecima i dodatno mnogo kosta. Da ne pominjemo ljude koji su pootvarali firme, pa sad nemaju para za zatvaranje, a dugovi rastu iz meseca u mesec...
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16688
*.dip.t-dialin.net



+7177 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom05.04.2004. u 15:53 - pre 245 meseci
Koliko je legalno otvaranje off-shore firme od strane nasih drzavljana, onda?

Koliko se secam, sa prebivalistem u SCG, jugoslovenski drzavljani nisu imali pravo na devizni racun spolja - tako da je mozda skroz ilegalno.

Ovo pitam iz prostog razloga sto za off-shore firme se obicno ne placa mnogo poreza, a radnici u YU mogu da rade kao "spoljni saradnici" za honorar - ili mozda skroz gresim?


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

babylonian
Dragan Petrovic
Israel

Član broj: 448
Poruke: 201
*.red.bezeqint.net

Jabber: babylonian@elitesecurity.org
ICQ: 112117969


+1 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom06.04.2004. u 00:30 - pre 244 meseci
Ne znam odgovor ali i mene zanima?

Da li moze recimo da se osnuje neka offshore firma negde, i otvori se predstavnistvo u Yugi. Ovo mi se cini kao najlogicnije resenje, za kontrolu poreza na razne stvari. Mada pitam se kako bi to funkcionisalo, i da li je uopste moguce.

Ako neko zna vise? ...

Citat:
Ivan Dimkovic
Ovo pitam iz prostog razloga sto za off-shore firme se obicno ne placa mnogo poreza, a radnici u YU mogu da rade kao "spoljni saradnici" za honorar - ili mozda skroz gresim?


Ovo bi stvarno bila odlicna solucija, ali nesto mi se cini da drzava ne bi ovo dozvolila.
 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
195.252.107.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom06.04.2004. u 00:43 - pre 244 meseci
Naravno da je ovo moguce. Moze li drzava da te spreci? ti radis za stranu firmu, a kako ta firma posluje, to je stvar drzave u kojoj je registrovana.
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 09:54 - pre 244 meseci
Nego evo moje zamisli....

I slicnoj sam situaciji kao pokretac ove teme. Jedino je to sto bas radim freelance i to uglavnom razne skripte (web aplikacije :).

Sad kada vec ima nekoliko njh izradjenih, iza sebe, hocu da ih prodajem.

Dakle planiram da otvorim account kod 2checkout-a (neki predlog i za to je dobrodosao, mozda neka druga firma, kakva su iskustva sa njim ..) i postavim
naravno skripte kod mene na sajt u deo proizvodi ...

Neko to kupi, plati karticimo ili sta vec sve prima 2co.
Novac bi se prebacivao meni putem wiretransffer-a na racun i to je to.

Dobro ako bas budem toliko zaradjivao (preko onih 800 K din/ god) predposavljam da je dobra varijanta da uzmem ATM karticu od njih, i da lovu podizem ovde na bankomatu.

Nema troskova za firme i sl. Dakle jedino sto ti uzmu banke na transfere, podizanja i sl. Ali ti to vidis koliko je, pa uracunas u cenu.

To je za pocetak .... pa ko se desi da se i predje 800K din godisnje, onda i moze da se razmislja o firmi zar ne ?
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16688
*.dip.t-dialin.net



+7177 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 10:08 - pre 244 meseci
Citat:
VRider:
Naravno da je ovo moguce. Moze li drzava da te spreci? ti radis za stranu firmu, a kako ta firma posluje, to je stvar drzave u kojoj je registrovana.


Hmm - nismo se razumeli, naravno da drzava ne moze da te spreci da imas off-shore firmu bilo gde na zemljinoj kugli, vec me cisto zanima kompletna legalnost celog postupka. U principu, dok ti placas porez na svoju licnu dobit (ko god da ti je platio honorar) i regulises poreske obaveze firme u zemlji gde si je osnovao, sve je u redu.

Problem je ako imas svoj licni racun "napolju" (mada ti mozes preko off-shore bankinga i na nas racun da uplacujes preko SWIFT-a) - stalno se provlaci prica da je posedovanje stranog bankovnog racuna nelegalno, i to je ono sto celu pricu komplikuje ako hoces da poslujes 100% cisto - kako ces da radis taxing?

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

babylonian
Dragan Petrovic
Israel

Član broj: 448
Poruke: 201
*.red.bezeqint.net

Jabber: babylonian@elitesecurity.org
ICQ: 112117969


+1 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 11:13 - pre 244 meseci
Ivane, odakle ti to da je zabranjeno posedovanje stranog bank. racuna?

Mislim da ako otvoris predstavnistvo firme u Srbiji, svoje firme koju si otvorio negde "off shore", da sve sto treba da placas je porez na dobit radnika. Za ostale poreze koje se ticu firme, mislim da ne bi trebalo da te "kace", ili mozda da??

Ima li neko ko sa legalne strane moze objasniti malo vise o ovoj temi?
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16688
*.dip.t-dialin.net



+7177 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 11:20 - pre 244 meseci
Citat:
Ivane, odakle ti to da je zabranjeno posedovanje stranog bank. racuna?


Za fizicka lica, drzavljane SCG koji su rezidenti - mislim da je to neka zaostavstina iz doba SFRJ, nisam siguran da li su je ukinuli ili ne - mozda neko ko zaista ima in-hand iskustvo sa zakonima NBS zna pravo stanje.

Citat:
Mislim da ako otvoris predstavnistvo firme u Srbiji, svoje firme koju si otvorio negde "off shore", da sve sto treba da placas je porez na dobit radnika. Za ostale poreze koje se ticu firme, mislim da ne bi trebalo da te "kace", ili mozda da??


Ne bi trebalo - mada mislim da cak mozes da prodjes i bez otvaranja domaceg predstavnistva, tvoji programeri mogu da rade kao "spoljni saradnici" honorarno za tvoju firmu off-shore, i da placaju svoj porez pausalno ili kako vec.


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
*.vdial.verat.net

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 11:29 - pre 244 meseci
@babylonian: Mislim da sam bar pet puta postovao tekst zakona koji jos uvek vazi. U njemu se eksplicitno zabranjuje posedovanje racuna u inostranstvu, osim ako nisi proveo odredjeno vreme na radu e inostranstvu...

Use the search, Luke....
 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
212.200.53.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 11:52 - pre 244 meseci
Ti ces imati off-shore firmu (sto kod nas i ne mora biti legalno), a radices za nju kao spoljni saradnik legalno (porez i sve sto ide uz to). Niko nece postavljati pitanja zasto ti neko uplacuje novac iz inostranstva, niti ce proveravati da li je taj racun u inostranstvu takodje tvoj. Ako ta tvoja off-shore firma pocne da pravi dosta para, onda ces morati da smislis kako da pare prebacis ovde, jer kako god da pokusas (osim na sitno) platices porez (na dobit, na poklon...). Mada, pare mozes da trosis u inostranstvu, jer kod nas poreska kontrola nije tako ostra.
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

mileusna
Miloš Mileusnić
Kragujevac

Član broj: 305
Poruke: 50
*.informatika.com

ICQ: 12677717
Sajt: www.naslovi.net


Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 12:04 - pre 244 meseci
Citat:
VRider:
Ako ta tvoja off-shore firma pocne da pravi dosta para, onda ces morati da smislis kako da pare prebacis ovde, jer kako god da pokusas (osim na sitno) platices porez (na dobit, na poklon...).


Sad je pitanje šta znači "dosta para". Postoji porez na dobit preko 860k, da li mogu da prikače još nešto? Ako ne mogu, onda ništa nije sporno. Mislim da je cilj diskusije pronaći način da se plaća što manji porez, a ne da se ne plaća uopšte.

 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16688
*.dip.t-dialin.net



+7177 Profil

icon Re: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom07.04.2004. u 12:11 - pre 244 meseci
Naravno, to je skroz ok - zato sam i predlozio to kao vrlo zdravu ideju za outsourcing i slicne "male" programerske poslove, gde imas nekoliko ljudi koji rade po stanovima.

Sa off-shore firmom imas pravno lice iza sebe, sve sto uz to ide - firma ne placa poreze na promet u mnogim off-shore "rajevima", i jedini trosak su porezi na licnu dobit tvojih zaposlenih koji oni, na njihovu inicijativu, regulisu sa poreskom upravom zemlje gde zive.

Ako pocnes da rastes, pa ti trebaju prostorije za rad - mozes da otvoris predstavnistvo off-shore firme u SCG, i da time budes nagradjen mnogim izvoznim olaksicama i niskom oporezivanju koje Srbija nudi stranim firmama u odnosu na okruzenje :)

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

[es] :: E-Poslovanje :: Otvaranje male firme koja se bavi softwerom

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 28117 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.